Hafta sonu kar var!

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
Hafta sonu kar var!

Sıcaklıklar 10-12 derece birden azalıyor...



576580_detay.jpg




Soğuk hava ve kar yağışı Avrupa'yı etkisi altına aldı. Kar yağışı hafta sonu Türkiye'ye geliyor. Sıcaklıklar bugün yurdun kuzeybatı kesimlerinde, pazartesi gününden itibaren ise tüm yurtta 10-12 derece birden azalırken karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Hava sıcaklığındaki azalmayla birlikte yağışlar yarın geceden itibaren Marmara'nın doğusu, iç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşecek. Yetkililer, soğuk havaya karşı vatandaşları tedbirli olmaya, araçlarının bakımını ve eksiklerini tamamlamaya çağırdı.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, yarın ve pazartesi günleri Marmara'nın batısı ile kıyı Ege dışında kalan tüm yurtta yağış bekleniyor.

Pazar günü Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya'da kar yağışı bekliyor.


HAVA SICAKLIĞI 10-12 DERECE ARASINDA AZALACAK

Orta Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı havanın etkisiyle Marmara'da hafta sonunda hava sıcaklığı 10-12 derece arasında azalacak.

AA muhabirinin Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, son günlerde Marmara Bölgesi'ne lodosun da etkisiyle 25 dereceye varan hava sıcaklığı hafta sonunda düşecek.

Orta Akdeniz'den gelecek yağışlı havanın etkisiyle hafta sonunda özellikle pazar günü hava sıcaklığı 10-12 derece azalarak, mevsim normallerine dönecek.

Bursa'da hafta içinde 25 derece olan sıcaklık pazar günü 13 dereceye inecek, İstanbul'da 22 dereceden 12 dereceye düşecek. Balıkesir'de 11 derecelik azalmayla sıcaklık 12, Çanakkale'de ise 10 derecelik düşüşle 12 dereceye gerileyecek.

Yetkililer, bölgede 4 Aralık Cumartesi gecesi başlayacak yağışın pazar günü devam edeceğini, sıcaklığın aralık ayı mevsim normallerine döneceğini bildirdi.
 
OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
bugün de hava güzel sobayı yakmadım daha ama belli soğuyacak bi kaç güne... ama buraya kar hemen gelmez die düşünüyorum
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst