incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
- 170 gm kucuk parcalara kesilmis aci cikolata
- 1/3 bardak (cup) tam yagli sut
- 1 yumurta sarisi
- 4 yumurta aki
- 2 yemek kasigi seker
PUF NOKTALARI
- Sutu erimis cikolataya karistirma asamasinda, eger sut cok sicak olursa cikolata sertlesiyor ve donuklasiyor, soguk olursa cikolata ile butunlesmiyor. Bence sutun isisi cikolataninkinden biraz daha fazla olmali ama cok daha fazla degil.
- Yumurta aklarinin hacminin fazla olmasi icin yumurta aklarina yumurta sarisi karismamis olmali. Ayni sekilde aklarin cirpilacagi kabin ve cirpicinin temiz ve yagsiz olmasi gerekiyor.
- Yumurta aklarini cikolataya fazla karistirmak, yumurta aki kopugu hacmini sondurebilir. O zaman da mus o guzel kopugumsu ozelligini kaybeder. Bu islemi mumkun oldugunca az hareketle gerceklestirmek icin buyuk bir kasik (ya da spatula) kullanilmali, "8" seklinde hareketlerle ve her seferinde dibe inerek karistirmali.
- Bu mus hazirlandiginda koyu kivamli olmuyor. Buzdolabinda birkac saat kaldiktan sonra koyulasacak ve olmasi gereken kivama gelecektir.