Hadısa

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.393
Tepki
12.557
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
attachment.php


Malzemeler :

3 çay bardağı pekmez

4 çay bardağı su

3 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta

1 yemek kaşığı (tepeleme) un

¾ su bardağı iri dövülmüş ceviz


Hadısa hazırlanışı :

Pekmezle suyu karıştırıp bir tencereye alın. İçine un ve nişastayı ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştırın ve kısık ateşte pişirin. Kaynayana kadar sürekli karıştırın.

Kaynayınca ocağı kapatıp, sudan geçirilmiş cam kaba dökün. Cevizi tatlının üzerine serpip kaşığın arkasıyla bastırarak tatlının içine gömülmesini sağlayın. Soğuyuncaya kadar oda sıcaklığında, soğuduktan sonra 1 saat buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
Hadısa artık hazır, afiyet olsun.

Alıntı :
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.861
Tepki
6.629
Puan
113
Konum
-
biz bunu yaparız ve bulamaç deriz ..üzerine kızgın tereyagı ve kavrulmuş susam serperiz harika bir tatlı oluyo..paylaşımın için teşekkürler lilişim..
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.957
Tepki
56.309
Puan
113
Yaş
44
Konum
Almanya
Bende merak ettim tadini, yapmaya kalksam becerebilir miyim acaba? :eek:ys:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst