Gürcü Mantısı (Hingali-Fingali-Hinkali)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
573551764852.jpg


Gürcü Mantısı (Hingali-Fingali-Hinkali)
1 kg un
1 kg kıyma
1 adet yumurta
Aldığı kadar ılık su
2 adet soğan
1 demet maydanoz
1’er çay kaşığı kuru nane, pulbiber, karabiber ve tuz

Yapılışı
Una yumurta, tuz ve su ilave edip, kulak memesi kıvamı alana dek yoğurun. Bezelere ayırıp, merdane ile yuvarlak yufkalar açın. Yufkalardan, geniş ağızlı su bardağı ile yuvarlaklar çıkarın. Harç için, kıyma, kıyılmış soğan, maydanoz, kuru nane, pulbiber, karabiber, 1-2 çorba kaşığı su ve tuzu harmanlayın. Merdane ile tek tek açıp büyütün ve incelttiğiniz hamurların içine 1 çorba kaşığı harçtan pay edin. Yuvarlak hamurların uçlarını 15 büzgü yaparak kapatın. Bol miktardaki kaynayan suda 10 dakika haşlayın. Dilediğiniz sosla sıcak olarak servis yapın.

Alıntıdır...
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Hingali-Fingali-Hinkali bu gercek ismi miymis? Cok degisik. Hem15 büzgü nasil oluyor ki? :acep:
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.122
Puan
113
Konum
;)
Emeğine sağlık nk; karslı komşum yapardı süper bir tat, hingal diyolardı onlar.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Öyledir bende 1 kere yemiştim çok güzeldi adını hinkal olarak duymuştum...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst