Güneşe aldanmayın!

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Güneşe aldanmayın!

Yağış kapıda!

attachment.php


Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı karadeniz ile Eskişehir ve Ankara çevrelerinde görülecek yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde İzmir, Balıkesir, Manisa, Aydın, Uşak, Kütahya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bu akşam saatlerinden itibaren İzmir, Balıkesir, Manisa, Aydın, Uşak, Kütahya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, Ani sel, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

DOĞU'DA SERT KIŞ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 132 köy yolu ulaşıma kapandı. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor. Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 15, Erzurum'da 12, Ardahan'da 9, Ağrı'da 6, Erzincan'da 3, Iğdır'da ise 2 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan'da sıfırın altında 2, Kars'ta sıfırın altında 1, Ağrı'da 1, Erzurum'da 3, Erzincan'da 5 ve Iğdır'da 8 derece olması tahmin ediliyor. Soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camlarında buzlanma meydana geldi, çatılarda uzun buz sarkıtları oluştu. Sürücülerin, yakıt depoları donan araçlarını çalıştırmakta güçlük çektiği gözlendi. Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı, ulaşımda da aksamalara neden oldu.

Erzurum'da 121, Ağrı'da 9 ve Kars'ta 2 olmak üzere toplam 132 köy yolu, kar yağıyı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Kent merkezlerinde son ölçümlere göre kar kalınlıkları Ağrı'da 62, Ardahan'da 30, Erzurum'da 25, Kars'ta 18 ve Erzincan'da 1 santimetre. Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüldüğünü belirterek, vatandaşların çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Haber Türk
 

Ekli dosyalar

  • 821379_detay.jpg
    821379_detay.jpg
    35,4 KB · Görüntüleme: 32

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst