Günde 30 Dakikada Yağlardan Kurtulun!

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Günde 30 Dakikada Yağlardan Kurtulun!

Yaşamınız boyunca, bel çevrenizde kütle, basenlerinizde kütle şeklinde yağlarınız mı oldu? Tişört giyerken göbeğinizin çıkması sizi rahatsız ediyorsa bölgesel yağlarınızdan kurtulabilirsiniz. Gerçekçi olmak gerekirse, tüm gün egzersiz yapamazsınız. İşte size sadece 30 dakikada bölgesel yağlarınızdan kurtulmanın yolları..

Eğer bel ölçünüzü gerçekten inceltmek istiyorsanız kendi kendinize mekik çekerek bunu çözemezsiniz. Bu hareket sadece göbeğinizin altında bulunan alt kaslarınızı güçlendirir, yağları tamamen yok etmez.

Daha fazla yağ yakmak için haftada en az 30 en fazla 60 dakika 3-5 kez egzersiz yapmanız gerekir.

Bu yürüyüş yapmak, kısa gezinti, bisiklet sürmek, kayak yapmak gibi bacaklar, sırt ve göğüs kaslarınız çalıştıran herhangi bir egzersiz olabilir. Ağır ağır nefes almanızı ve uzun süre devam etmenizi sağlar, 15 dakika yada daha fazla.

Yağın toplandığı bölgeye dikkat

Özellikle göbek yağları endişelere neden oluyor. Çalışmalar, nerenizde ve ne kadar yağ depolandığının önemli olduğunu işaret ediyor. Mide bölgesine aşırı yağ depolamaya meyilli olan insanlar, bel kısmının alt bölümüne yağ depolamaya meyilli olanlardan daha çok koroner kalp hastalıkları ve diyabetine yakalanma riski altındalar.

Risklerinizi öğrenin

Sadece görünümünüz için değil aynı zamanda daha uzun ömürlü olmak için kilolarını azaltmalısınız. Yağ depolama şekline göre kalp hastası olma riskiniz belirtmek için hızlı ve kolay bir metodunuz var. İhtiyacınız olan tek şey bir mezura. Göbek deliğinizin hizasından bel çevrenizi ölçün ve bulduğunuz rakamı yazın. İdeal sağlık göstergesi olarak, kadınlar için ideal bel ölçüsü 82 santimdir. Eğer 93 santimi geçerseniz, sağlık riskiniz artar. Erkekler için ideal ölçü ise 88.5 santimdir. 101 santimden yukarısı sağlık riski demektir.

alıntıdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst