Günce'nin albümü çıktı

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Sürpriz bir aşk evliliği yapan ve akabinde bebeğini büyüten popçu Günce Koral, müzik kariyerine üç yıl aradan sonra çıkardığı Hayat Aşktan Geçer albümüyle devam ediyor


710574_detay.jpg





Günce Koral, müzikte tam istediği yere gelmişken sürpriz bir şekilde müzisyen Nail Evrim Doğ ile evlendi. Çiftin 9 ay sonra bebekleri Ali dünyaya geldi. Ali’yi büyütmekle ilgilenen Koral, işlerine üç yıl ara verdi. Bebeğini büyüten Koral, yeni çıkardığı Hayat Aşktan Geçer albümüyle kariyerine kaldığı yerden devam ediyor. Günce Koral’la yeni albümünü, müzik dünyasını ve aile hayatını konuştuk.

3 yıl aradan sonra Hayat Aşktan Geçer albümünüzü çıkardınız. Bu 3 yıl zorunlu bir ara mıydı?
Bir önceki albümümün henüz promosyon aşamasında evlendim ve hemen ardından hamile kaldım. Plan program hepsi birbirine girdi haliyle. Seçimimi oğlumdan yana kullandım ve o albümün arkasında duramadım. Oysa ki çok iyi şarkıların, aranjör ve bestecilerin bir araya geldiği bir albümdü. Ama oğlum Ali için her şeye değer. Sonrasında da yine 2 sene boyunca Ali’yle sırf kendim ilgilenmek istedim. 3 yıl uzun bir ara olsa da bence şu an her şey tam zamanında olmuş diyorum...

Bu albümü eşiniz Nail Evrim Doğ ile mi hazırladınız?
Evrim’in albümde iki düzenlemesi var. O şarkılardan biri olan ve bestesi de kendine ait olan Belki Birgün Dönersin’de düet yaptık. Ayrıca Bahadır Tanrıvermiş, Semih Tuncer, Evrim Dökme, Çağlar Yerlikaya ve Sadettin Dayıoğlu bu albümde çalıştığım diğer isimler.

Aile albümü gibi bir albüm olmuş. Oğlunuza da şarkı yazmışsınız...
Evet. 3 yıllık bir ayrılığın birikimi ve oğlumun hayatıma kattıkları sonunda Ali’ye de bir şarkı yazmam kaçınılmazdı. Adın Aşk şarkısını Ali’ye yazdığım için bu albümde ve kalbimde yeri ayrı bir şarkı. Düete gelince; Evrim’le her şeyden önce bestesi ona ait bir şarkıda düet yapmak çok keyifliydi. O şarkıyı bana versin diye kaç sene peşinde koştum. Bence çok sağlam bir slov. Mutlaka kliplendirmek istediğim bir şarkı.

Şarkılarınız sizden daha çok tanınıyor. Geri planda durmak sizin tercihiniz mi?
Bu benim için hiç dezavantaj olmadı. Aksine... Sadece magazini meşgul eden biri olduğum için şarkılarım bilinseydi, yaptığım işin doğruluğundan şüphe duyardım.

Eurovision hakkında ne düşünüyorsunuz? İleride Türkiye’yi temsil etmek ister misiniz?
Ülkemizi temsil etmek için kim seçilirse seçilsin, daha hazırlanan şarkıyı bile dinlemeden bir şekilde yıpratma politikasına giriliyor. Sanırım sadece Türkiye’de Eurovision bu kadar dünya meselesi. Sonuçta bir yarışma... Sonra Can Bonomo seçildi diye ne kadar negatif fikir üretildi? Daha şarkıyı duymadan! Ben katılmayı hiç düşünmedim.

Albümün adındaki gibi gerçekten hayat aşktan mı geçer?
Tabii ki hayat aşktan geçer. Aşk hayatın tılsımı. Bu şarkının söz yazarı Çağlar bana bu cümleyi söylediğinde dedim ki; “Tek bir cümle ve aşkı anlatmak için başka söze gerek yok”...

Konservatuvarda arp eğitimi aldınız ve aynı zamanda opera sanatçısı Suna Koral’ın yeğenisiniz. Pop tercihi zorunlu bir tercih mi?
Zorunlu bir tercih değildi. Klasik müzik eğitimi aldım ve ailemde 3 nesil klasik müzik sanatçıları var ama ben müziğin tek bir tarzında sabitlenip kalmaktan hoşlanmıyorum.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst