Gülüş Estetiğinde Bir Devrim!

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)



Hollywood ünlüleri gibi bir gülüşe sahip olmak artık mümkün.



Güzel bir gülümseme karşınızdakine iyi duygular hissettirir, moral yükseltir, hatta vücudumuzdaki mutluluk kimyasallarını harekete geçirir. Uzmanlar endorfin adı verilen meşhur mutluluk hormonunun, gülen, kahkaha atan insanlarda daha fazla salgılandığını belirtiyor. Peki güzel bir gülümseme nasıl olmalıdır ? Hollywood ünlüleri gibi bir gülüşe sahip olmak mümkün müdür?

Mutluluk hormonu artıyor

Ortodontist Dr Aylin Sezen Yalçın 'gülmek ve mutluluk' kavramlarının bu kadar bağlantılı olduğundandır ki dişlerimizin güzelliğinin en az yüzümüz kadar önemli bir unsur haline geldiğini söyledi. Hollywood ünlülerinin gülüşlerinin birer tasarım olduğunu belirten Yalçın, "'Hollywood Gülüşü' pırıltılı ve ünlü kişilerin, yani Hollywood yıldızlarının nefis, düşünülmüş, tasarlanmış gülüşlerine verilen isim. Nasıl giydikleri, konuşma şekilleri bile dikkatle seçiliyorsa, aynı dikkatle yüz ve gülüşleri de planlanıyor. Julia Roberts gibi gülüşü de ayrıca ünlü olan isimler de var. Hatta Julia Roberts , "Mona Lisa gülüşü(Mona Lisa Smile)" adlı bir filmde başrol de oynamıştı" dedi.

Yalçın, dünyaca ünlü yıldızların gülüş analizlerini yaptı: "Natalie Portman, Penelope Cruz, Scarlett Johansson, Britney Spears, Naomi Watts, Siena Miller, Brigitte Bardot, Marilyn Monroe hepsinin gülüşü kusursuz. Angelina Jolie'yi ise bilerek belirtmedim. Çünkü ideal gülüş kriterlerine uymuyor kanımca… Dişeti seviyeleri uyumsuz, diş eksenleri artmış. Hollywood Oyuncularının %95 i ideal ya da kendine yakışan bir gülümsemeye sahiptir. Yine burada Tom Cruise'den bahsetmek gerekli. Dişlerinin simetrik olmayışı dolayısıyla ideal bir gülüşe sahip olmayan ünlülerden…"

Gülüş estetiğinde hangi kriterlere bakılıyor

Ortodontist Dr Aylin Sezen Yalçın, gülüş estetiğinde dikkat ettikleri kriterleri şöyle anlattı: "İstirahat halinde dişler hafif aralıkken görünen diş miktarı; Üst kesicilerin 2- 4 mm'sinin görünmesini istiyoruz. Görünen üst diş miktarı "gençlik belirtisi". Özellikle Brigitte Bardot'un gençlik resimlerine bakmak doğru olur; bu özelliği görebilmek için. Ayrıca seksi görünmek istenen pozlarda genellikle üst diş görünümleri kullanılır. Diğer kriterlere gelince;

Hafif gülümseme sırasında görünen diş ve dişeti miktarı,
Maksimum gülüş sırasında görünen diş ve dişeti miktarı,
Diş renklerinin cinsiyet ve cilt ile uygunluğu,
Diş formlarının cinsiyet ile uygunluğu,
Konuşma sırasında görünen diş miktarları,
Dişlerin birbirleri arasındaki oranların" altın orana" uygunluğu…"
Dişlerin de Cinsiyeti Vardır

Dişlerin de cinsiyeti olduğunu belirten Yalçın, gülüş tasarımı yaparken renk ve formların buna göre seçilerek uygulandığını söyledi. Yalçın "Büyük, yuvarlak hatlı,beyaz dişler kadınsı, küçük,keskin kenarlı dişler erkeksi" dedi.

Her konuda olduğu gibi gülüşün güzelliğinin de "detaylarda" gizli olduğunu anlatan Yalçın şöyle devam etti: "Bu analizler, yeni bir gülümseme yaratılırken tek tek değerlendirilmeli ve mümkün olduğunca ideal sonuç elde etmeye çalışılmalıdır… 'Güzellik güçtür; gülümseyiş de kılıcıdır onun' C.Reade nin bu sözü, 1800'lerde söylemiş. 1800'lü zamanlardan 2012'lere... Daha uzun yüzyıllar bu konu konuşulacak gibi duruyor…Kılıçlarınızı kuşanın…"
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst