Gülpare-Resimli

sementha

Daimi Üye
Tepki
3.398

GÜLPARE

Gül pare nasıl bir şey diye merak etmişsinizdir. Bende kendinden önce adını duymuştum, bu tatlıyı benim kız kardeşim yapmış ve harika bir şey olmuş. Tadı ve görüntüsü süper bir şey olmuştu. Bende sizlerle bunu paylaşmak istedim. Şimdi size malzemeleri veriyorum.

Malzemeler:

Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)

1 su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 yumurta

1 vanilya

Yarım paket kabartma tozu

1 çorba kaşığı sirke

1 tutam tuz

Aldığı kadar un

Şerbeti için:

3 su bardağı su

2,5 su bardağı şeker

Çeyrek limon

Kırmızı gıda boyası (1 çay kaşığı kadar)

Not: Gıda boyasını da katıp kaynatın.

Şerbeti 10 dakika kaynatın. Hamur sıcak şerbet ılık olacak.

Yapılışı:

Malzemenin hepsini yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde. Yoğurduktan sonra 10–15 dakika buzdolabında bekletin. Çıkardıktan sonra hamurun bir kısmını yufka kalınlığında açın, Çay bardağı ile beşer yuvarlak kesin. Kesilen parçaları;

Yuvarlak halkalar üst üste gelecek şekilde 5 yuvarlak parçayı dizin. Rulo yaparak ortadan ikiye kesin, Yağlı tepsiye dizin.180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Çıkardıktan sonra şerbet ılık olarak tatlıların üzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz. Bu tatlının görüntüsü gül şeklinde olacak.

alıntı

hiracan

Yeni Üye
Tepki
19
gülparenin ortasına bütün ceviz,üstünede pasta simi dökülürse görüntü enfes oluyor.

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
BUnlara kırmızı ya da pembe gıda boyasıyla yaparsak yani hamuruna katarsak olur mu acaba kırmızı veyahut pembe gül şeklinde gözükür mü. o zaman kimse yemeye kıyamaz hepsi de bana kalır..-kop

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar