Güllü yaş pasta

yemekhobi

Yeni Üye
Katılım
12 Nisan 2013
Mesajlar
13
Tepki
24
Puan
3
Konum
kırklareli
http://farm9.staticflickr.com/8535/8619116389_efb01b580c_n.jpg

MALZEMELER:

Pandispanya için:

6 tane yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 paket kakao
2 adet kabartma tozu
1 tane vanilya
2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
Kreması için:

Ben pasta kremasını içine ve sadece üzerine kullandığım için bu ölçülerde yaptım.Dışına da sürmek istiyorsanız miktarlarını çoğaltabilirsiniz.

2 su bardağı süt
1 paket çilekli puding
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı labne peynir
Üzeri için:

1 paket çilekli kremşanti
İnci şeker
2 adet muz
YAPILIŞI:

Oda sıcaklığındaki 6 adet yumurtanın beyazlarını bir kaseye sarılarını bir kaseye ayırıyorum.
( Pandispanyalarınızın ve keklerinizin daha kabarık olmasını istiyorsanız yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır.)
Yumurta aklarının üzerine 1 tutam tuzu ekliyorum ve mikser ile beyaz köpük olana kadar çırpıyorum.
Yumurta sarılarının da üzerine 1 su bardağı toz şekerini ekleyip onları da açık sarı köpük olacak şekilde çırpıyorum.
Yumurta aklarını sarılarının üzerine boşaltıyorum.
Un,kakao,nişasta,kabartma tozu ve vanilyayı ekliyorum ve spatula veya tahta kaşık ile yavaş yavaş hamuru söndürmeden karıştırıyorum.
Kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayıp unluyorum.
Hamuru içine boşaltıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişiriyorum.
Pandispanya piştikten sonra fırından çıkarıyorum.
Kelepçeli kalıbı da çıkarıyorum.
Soğuması için fırının tel ızgarasında bekletiyorum.
İyice soğuduktan sonra keki 2 ye kesiyorum ve süt ile ıslıyorum.
Tencereye sütü,pudingi ve yumurtayı koyup,çırpma teli ile sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyorum.
Ocağın altını kapatıyorum.
Tereyağını ve labneyi ekliyorum.
Sürekli karıştırarak özdeşleştiriyorum.
Arada bir karıştırarak kabuk tutmadan soğumasını sağlıyorum.
Eğer çilekli pudinginiz veya çilekli kremşantiniz yoksa buradaki krema tarifini yapıp kürdanın ucu ile kırmızı gıda boyasından koyarak elde edebilirsiniz.
Krema soğuduktan sonra alt kekin üzerine döküp yayıyorum.
Muzu dilimleyip kremanın üzerine diziyorum.
Diğer keki de üzerine koyuyorum.
Krem şantiyi tarifine göre uyguluyorum.
Pastanın üzerini spatula yardımı ile kremşantiden sürüyorum.
Krema torbasına kremşantiyi koyup pastanın üzerine resimde görüldüğü gibi güller yapıyorum.
Güllerin ortalarına inci şekerlerden koyuyorum.
Bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis etmeye hazır oluyor.
Afiyet olsun…

Kaynak : yemekhobi
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst