Gül Tatlısı
1 yumurta
Yarım paket yumuşak margarin
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
Vanilya - kabartma tozu
Bir tutam tuz
2 çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Şerbeti
3 Su bardağı su
2.5 Su bardağı şeker
Yapılışı
Bütün malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur yapın .Hamurun yarısını merdane ile açıp çay bardağıyla yuvarlaklar çıkarın ve bu yuvarlakların 5-6tanesini yarısı üstüste bindirerek dizin. En alttakinden başlayarak sırayı bozmadan yuvarlayıp ortasından ikiye kesip tepsiye dizin .(Tam ortasına bir parça fındık ya da ceviz koyabilirsiniz) 180 derecelik fırında pişirin.İlk sıcaklığı çıkınca ılınmış şerbeti üzerine döküp çekmesini bekleyin.İsteğe göre Hindistancevizi ve fıstıkiçi ile süsleyin...
Son düzenleme: