Gül Tatlısı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
10 029.jpg

Gül Tatlısı

1 yumurta
Yarım paket yumuşak margarin
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
Vanilya - kabartma tozu
Bir tutam tuz
2 çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un

Şerbeti
3 Su bardağı su
2.5 Su bardağı şeker

Yapılışı
Bütün malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur yapın .Hamurun yarısını merdane ile açıp çay bardağıyla yuvarlaklar çıkarın ve bu yuvarlakların 5-6tanesini yarısı üstüste bindirerek dizin. En alttakinden başlayarak sırayı bozmadan yuvarlayıp ortasından ikiye kesip tepsiye dizin .(Tam ortasına bir parça fındık ya da ceviz koyabilirsiniz) 180 derecelik fırında pişirin.İlk sıcaklığı çıkınca ılınmış şerbeti üzerine döküp çekmesini bekleyin.İsteğe göre Hindistancevizi ve fıstıkiçi ile süsleyin...​
 
Son düzenleme:
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Bende ceviz koymuyorum üzerine fıstık-ceviz vs. serpiyorum daha güzel oluyor...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ellerine sağlık canım. Müthiş gözüküyor-hmm

Annem bu tatlıyı çok yapar. Gerçekten harika bir tadı var. :hhhhhh:
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
ellerine saglik canim cok yapmak istedim ama denemedim insallah senin tarifinle denicem:nk:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Bu tarifi bir blog siteden not almıştım hangisi olduğunuda unuttum o yüzden güvenip denemiştim çokta güzel oldu tavsiye ederim...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst