Gül Reçeli

E

esmanur

Misafir
100_0928.JPG

100_0924.JPG

100_0922.JPG

malzemeler:
4 adet kocaman güller
6 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1 adet limon suyu
yapılışı: gül yaprakları alındı güzel ce yıkandı..
beyaz kısımları da ayıklandı
şişeye bir kat gül bir kat şeker konularak dizildi dizme işlemi bitince en üste 1 adet limon sıkıldı.. 2 gün beklemeye alındı. bekleme sonunda su ve şekerin geri kalanı kaynatılıp şurup yapıldı kaynayınca şekerli gül karışımı eklendi.. reçel kıvamına gelince altı kapatıldı misss kokulu gül reçelimiz Asya'nın ve ailesinin afiyetle yemesi için hazır.... afiyet olsun tostiğim :) alıntı
 

be_reN

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.574
Tepki
1.856
Puan
113
Konum
...
benim en sevdiğim reçellerden biri :eek: teşekkürler ablacım paylaşım için kıvamını tutturamam belki diye hiç kendim denemediğim tek reçel ayrıca :ates: ama burda ölçüleride var deneyebilirim sanırım..:dusun:
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.668
Tepki
3.186
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
reçel tarifin içn çok teşekkür ederim canım yalnız anlayamadığım kalan su ve şekeri derken şişede süzülenimi kastediyorsun onu bir açıklarmısın:kahve::kahve::kahve::kahve::kahve::panter::panter::panter::panter::panter:
 
OP
E

esmanur

Misafir
kalan su ve şekeri derken şişede süzülenimi kastediyorsu evet canım onu kastedtim
:hhhhhh::hhhhhh:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.294
Tepki
83.531
Puan
113
Konum
İstanbul
Ay o kadar severim ki bu reçeli kekin üzerine koyacaksın off canım çekti şimdi :) sağol paylaşım için...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst