Gözünüz Bozuk Olabilir!

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Beslenme şekliniz ile göz sağlığınız arasında önemli bir ilişki vardır. Göz sağlığınız için yediğiniz gıdalara dikkat etmelisiniz.

3B77C26B0D0D255DEC0DFC28937A9.jpg


Göz kasları ve sinirleri, kişinin beslenme şeklinden direkt olarak etkilenmektedir. Vitamini bol sebze ve meyve yemeli, süt ve süt ürünleri tüketmelisiniz. Her ne kadar çocukluğumuzdan beri, havuç yemenin gözlere iyi geldiği yaygın bir bilgiyse de, göz sağlığı havuç dışındaki besinlere de ihtiyaç duyuyor.

Gözün karanlık ortama adaptasyon sağlaması, A vitaminiyle ilgilidir. Göz nezlesi, ışığa duyarlılık, kaşınma artışı ise C vitamini eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir.

Göz Hastalıkları:

Normal bir gözde, cisimden yansıyan ışınlar, gözün merkezinde toplanır. Gözlük veya lens ihtiyacı duymadan rahatlıkla görür.

Miyop:

Cisimlerden yansıyan ışınlar, tam olarak görme merkezinde değil de, daha önce odaklanıyorsa, buna miyopi denir. Kişi uzağı tam olarak göremez ve bulanık bir bakış vardır. Gözlük veya lens yardımıyla net bir görüş sağlanır.

Hipermetrop:

Cisimlerden yansıyan ışık, görme merkezinden arkada toplanıyorsa, bu hastalığa hipermetropi denir. Kişi, yakını bulanık görür ancak uzak görüşünde bir sıkıntı yoktur.

Astigmat:

Gözün kornea dokusundaki bozukluk, cisimlerden gelen ışınların görme merkezi yerine, 2 farklı yerde toplanmasına sebep olur. Kişinin hem yakın, hem uzak görüşü bulanıktır.

Katarakt:

Gözün içinde doğal bir lens vardır. Bu lens saydamlığını kaybettiğinde, opaklaşma oluşur. Kişinin görüntü netliği kaybolur ve renkler solgunlaşır. Beslenme şekliyle ilişkilidir ve güneşe aşırı maruz kalan kişilerde daha çok rastlanır. Ameliyatla çözüm yoluna gidilebilir.

Uçuşan Noktalar:

Gözün her hareketiyle birlikte hareket eden gölgeler vardır. Çoğu zaman, göz içi sıvısının belli bölgelerde yoğunlaşması sonucu oluşur. Zararsız olabileceği gibi, retina dekoltmanı denilen bir hastalığın ilk belirtisi olabilir. Ancak kolaylıkla tedavi edilen bir rahatsızlıktır.

Alıntıdır!
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ben de astigmat var:( Ve lens takıyorum, lens takmadığım zamanlarda da gözlük:gitme:
 

melek25

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.436
Tepki
1.542
Puan
113
Konum
İZMİR
miyop astigmat var bende de, gözlük kullanmadığım için ilerledi sanırım

gözlükleri takmazsam olcağı buydu tabi
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst