Göz altı morlukları nasıl hafifletilir?

Katılım
3 Eylül 2010
Mesajlar
80
Tepki
80
Puan
18
Yaş
38
Konum
Azerbaycan
Göz altı morlukları nasıl hafifletilir?

Bazı insanların gözlerinin altında mor halkalar oluşuyor. Bununla mücadele etmek genellikle zordur, ama neden geldiklerini ve çözümlerini bilirsek en azından bu sorunu hafifletebilir biliriz. Cilt zamanla incelir ve altındaki mor renkli kılcal damarlar belirginleşiyor. Yani gözaltında mor bir görüntü oluşuyor. Yüksek ateş, güneş ışınlarına aşırı maruz kalma, genetik faktör, aşırı sigara içmek, az su içmek, uykusuzluk, kansızlık, böbrek hastalığı, kalp hastalığı, demir eksikliği, vücudun fazla su kaybetmesi, aşırı tuz alımı gibi çok sayıda neden gözaltı siyahlara yol açabilir.


Ne yapabiliriz?
Su kabulünü artırmak, sebze ve meyve ile beslenmek, göz çevresini güneşten koruyarak, göz çevresi kremi kullanmak, balık yemek, tuzu azaltmak, düzenli ve orta sürede uyku uyumak önerilir.


Gözaltı siyahlar için bitkisel tedaviler:
Papatya çayı ya da lavanta çayını soğutun. 2 bölüm pamuğu çaya batırıp elinizle sıkın. Göz kapaklarının üzerine koyun. Ayrıca 25 yaşından itibaren göz çevresi için krem ​​kullanılması gerekir ...


Avokado yağı
Aynı zamanda sürekli kullanılan doğal tedavi yöntemi ise, göz çevresi için avokado ve buğday yağıdır ...

Bu karışımı dıştan içe doğru hareketlerle ve çok ince şekilde göz çevresine yapmal gerekir ...

Ayrıca yoğurdun suyunu sürekli olarak çekmek, elma kabuğu koymak da yararlıdır.


Elma tedavisi
Elmayı suyunu sıkın süzün. Içerisine bir çay kaşığı Türk kahvesi koyup tanzifin arasına yerleştirip sorunlu bölgelere uygulayın. Bu yöntemi haftada üç gün tekrarlayın. Ancak bu bir sağlık sorunu da olabilir. Bu yüzden doktora başvurmakta fayda var.

Zambak tedavisi
Zambak, papatya, ıhlamur ve lavanta nehirleriyle yapılan güzellik kürleri gözlerdeki yorgunluk, şişlikleri ve göz morarmalarını giderir. Bunun için örneğin cökəni 1 çay fincanı kaynar suya ilave edip 10 dakika bekleyin. Süzüp soğumasını bekleyin. 2 makyaj pambığını çaya batırıp göz kapaklarınızın üzerine koyun. 10 dakika bekleyip, yıkayın
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
su papatya cayi olani sevdim yapabilirim bu gunlerde uyku duzensizliginden gozlerim kararmaya dogru gidiyo malesef :uzgun:

tesekkurler canim paylasim icin :utan:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Paylasim icin tesekkürler, bu aralar bende uykusuz geceler geciriyorum.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst