“Gönül Köprüsü” projesi sona erdi

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Millî Eğitim Bakanlığı ve Turkcell'in iş birliğiyle 3 Haziranda Diyarbakır'dan başlayan “Gönül Köprüsü” projesi, 8 haftayı tamamlayarak 1 Ağustosta sona erdi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, proje kapsamında 81 ilden 100 bin öğrenci, gezilere katıldı. Geziler süresince toplam 4 milyon 630 bin kilometre yol kat edildi.

Öğrencilerin doğudan batıya, batıdan doğuya geziler yaparak ülkelerini daha iyi tanımaları ve ömür boyu sürecek dostluklar kurmalarını amaçlayan proje kapsamında düzenlenen gezilerde, öğrencilere 2 bin 380 idareci ve 4 bin 760 öğretmen eşlik etti.

Proje kapsamında Nevşehir, Mersin, Bolu, Sinop, Rize, Bilecik, Adana, Ağrı, Antalya, Eskişehir, Gaziantep, Ordu, İstanbul, Malatya gibi pek çok ilde binlerce fidan dikilerek “Gönül Köprüsü Hatıra Ormanları” oluşturuldu.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de açıklamasında, projeye verdikleri destekten dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Binlerce öğrencimiz, doğudan batıya, batıdan doğuya, kuzeyden güneye, güneyden kuzeye, Türkiye'nin dört bir yanına giderek, hayatlarında ilk kez bambaşka güzellikler gördüler, arkadaşlıklar kurdular. Bu onlar için çok büyük bir deneyim oldu. Deneyimleri geliştikçe geleceğe inançları, umutları güçlenecek, hayalleri renklenecek. Bu yüzden bu projeyi çok sevdik. Onların inisiyatif sahibi, kendi kararlarını alabilen bireyler olarak yetişmelerine katkımız olmasından dolayı mutluyuz.”

Bu arada, projede öğrencilerin yaşadıklarını anlatan belgeselin çekim çalışmaları devam ederken, Eylül ayında da gezilere katılan öğrenciler, okullarında gittikleri şehirlerle ilgili stand kurup, çektikleri fotoğrafları sergileyecekler.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst