Gökkuşağı etkisi

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Renk terapisti Özlem Süer’den duvar rengini değiştirmek isteyenler için altın değerinde öneriler

attachment.php


Modern tarz
Modern bir mekan yaratmak istiyorsanız güçlü detaylarla zenginleşmiş nötr renk aralıklarını kullanmanız yerinde olur.

Klasik zevk
Tonlamalar etkisiyle devam eden orta koyulukta bir skala,geleneksel bir tarza daha çok uyum gösterecektir.

Sıcak ve soğuk
Beyaz etkili tonlamalar mekanda sakin ve statik bir ruhu,satürasyonu yüksek bir skala ise enerjiyi harekete geçirecektir.

Son trend
Yeni renklerde farklı frekanslar bir araya geliyor. Şimdilerde sisli bej ve gri en trendy renklerin başında.

Yumuşak tonlar
Her renkle uyum gösteren bej ve krem gibi nötr renkleri diğer renklerle bir arada kullanmak çok kolaydır. Ancak onlar da kendi aralarında sıcak ya da soğuk olarak iki farklı skalaya ayrılırlar

Kanepe, koltuk, aksesuar ya da perde gıbı ev tekstillerinde sadece mavi ve beyaz kullanmak mekanda monotonluk yaratabilir. bir üçüncü renk ile bunu yok etmek mümkün

Bazen hiç ummadığınız kaynaklardan ilham alabilirsiniz. Sevdiğiniz bir ressamın tablosundan ya da doğanın kendisinden yola çıkarak çok çarpıcı mekanlar yaratabilirsiniz.Mavi ve yeşil gibi birbiriyle uyumu kaçınılmaz olan renklere heyecan katmak için araya sürpriz bir üçüncü renk katın. Mavi ve yeşil bir odada neden kırmızı yastıklar kullanmayalım?Unutmayın, pencereleri beyaza boyamak herzaman mekanı daha ferah gösterecektir.Monokrom yani tek bir rengin hakim olduğu renk skalası, (sıra dışı bir renk kullandıysanız)dekorasyona daha etkili bir duruş kazandıracaktır. Genelde tek bir rengin en az üç tonuna ihtiyacınız olduğunu unutmayın.Tavanların çiğ görünmesini istemiyorsanız beyaz rengin içine biraz pembe karıştırarak boyayı yumuşatın.Renk seçimi yaparken boyayı mutlaka ahşap bir parça üzerinde deneyin ve farklı odalardan asıl bir etki yarattığını gözlemleyin.

Renk seçerken
Renk seçimi yaparken öncelikle mekanın amacından yola çıkın. Unutmayın, renk işlevsel bir değer taşır. İlişkili olduğu diğer objelere ya da alanlara gönderme yapar, bağ kurar ya da ilişkiyi zıtlıkla itebilir. Sonuç olarak mekanda neyi vurgulamak istiyorsanız,işe o objenin rengiyle başlamalısınız.


Alintidir.:eek:pucuk:
 

Ekli dosyalar

  • gokkusagietkisi_362404504608.jpg
    gokkusagietkisi_362404504608.jpg
    17,5 KB · Görüntüleme: 50

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Teşekkürler birtanem :hhhhhh:

Ben kum beji ve kese kağıdı rengini çok seviyorum:eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst