Göğüs Küçültme..

__asli__

Daimi Üye
Katılım
17 Temmuz 2008
Mesajlar
641
Tepki
448
Puan
63
Konum
Germany
Memelerin normalden daha büyük ve ağır olması, kişinin fiziki görüntüsünü bozmasının yanı sıra boyun, sırt ve omuz ağrılarına, normal dik duruş pozisyonunun bozulmasıyla kamburlaşmaya, meme atlarının aşırı terlemesi ile pişik oluşması ve mantar infeksiyonlarına, sütyen askılarının omuz üzerinde derin izler bırakmasına sebep olabilir. Büyük ve sarkık memelerin yol açtığı bu tür şikayetlerden meme küçültme ameliyatları ile kurtulmak mümkündür.

Son yıllarda geliştirilmiş ameliyat teknikleri ile meme başı çevresi ve meme başından aşağı meme altı çizgisine doğru dikey olarak uzanan minimum izi ile istenen büyüklük ve dolgunlukta, son derece dik ve diri meme görüntüsü kazandırmak mümkündür. Bu tür uygulamalarda çıkarılan meme dokusunun miktarına bağlı olmak koşulu ile ameliyat sonrası dönemde doğum yapıldığında anne sütünde bir miktar azalma olabilmesine rağmen büyük bir oranda emzirmek mümkün olabilmektedir. Ameliyatta uygulanan tekniğe bağlı olmaksızın açık tenli ve yara iyileşme fizyolojisi normal olan kişilerde kalan ameliyat izleri çok belirgin değildir. Ancak izlerin belirginliği yine de kişinin yaşına, genetik yapısına ve derinin yapısal özelliklerine göre değişebilir.

Ameliyat genel anestezi altında yapılır, ortalama süresi 3-4 saattir. Hastanede kalış süresi 1 gündür. Ameliyattan sonra kişiyi rahatsız edecek derecede ağrı olmaz. Hissedilen ağrı, ağrı kesici ilaçlar ile rahatlıkla kontrol altına alınabilir. Yapılan ameliyatın etkisinden dolayı memelerde şişlik ve hafif morarmalar olabilir. Ameliyattan 3 gün sonra duş alınabilir ve 5 gün sonra masa başı işler yapılabilir ve uçak yolculuğu sıkıntı yaratmaz. Memenin tam şeklini alması ve yara izlerinin azalması için en az 6 ay gerekir.
 
OP
__asli__

__asli__

Daimi Üye
Katılım
17 Temmuz 2008
Mesajlar
641
Tepki
448
Puan
63
Konum
Germany
1- Hastaneden çıkış sonrasında evinizde istirahitinize devam ederken sırtınız hafif yüksekte ve sırt üstü yatarak dinlenmeye devam ediniz (oratalama bir hafta).

2- Size reçete edilen ilaçları düzenli olarak belirtilen sürelerde kullanınız.

3- İlk kontrolünüz hastaneden çıkış sonrası, ikinci günde yapılacaktır. Bu süre içinde, pansumanınız kapalı kalacaktır.

4- İlk kontrol sonrası pansumanınız açılacaktır. Özel sütyeninizi kullanmaya devam edecek, doktorunuzun önerdiği şekilde göğüs bakım kreminizi ve dikiş hattı üzerindeki pansumana size belirtilen sıklık ve sürede devam ediniz.

5- Ameliyat sonrası 1.haftada ikinci kontrole geleceksiniz. İkinci kontrol öncesi ilk duşunuzu ılık suyla ve bebek şampuanı ile alarak;özellikle dikiş hattınızı iyice kurulamalısınız. Size reçete ettiğimiz bakım kreminizi ve dikiş hattı üzerine yapacağınız pansumanı tekrarlayarak kontrole gelebilirsiniz.

6- Bir hafta sonraki kontrolünüze dek, gün aşırı ılık su ve bebek şampunı ile alacağınız duş sonrasındaki göğüs bakımınız sizi rahatlatacaktır. Özel sütyeninizi ortalama iki yada üç hafta kullanacak daha sonrasında sizi rahatsız etmeyecek pomuklu sütyen kullanmanız faydalı olacaktır.

7- İyileşme süreciniz devam ettiği için, ağır yük kaldırmak,sizi yoracak egzersizler ve kontrolsüz hareketler sakıncalıdır. İyileşme süreciniz tamamlanana kadar memelerinizin üzerinde travma yaratacak hareketlerden korununuz.

8- Protein, meyve ve sebze ağırlıklı diyetiniz, sigara kullanmıyor oluşunuz ve hafif yürüyüşler daha çabuk toparlanmasnızı sağlayacaktır.

9- Her geçen gün meme şekliniz daha iyiye giderek ortalama üçüncü ayda istenen şekli alacaktır.

10- Ameliyat sonrası ilk ay haftada bir, 2.ve 3.aylarda onbeş günde bir, 6.aya kadar ayda bir ve 12. ayda olmak üzere bir probleminiz olmassa rutin kontrolleriniz yapılacaktır.
 

gulvuslat

Yeni Üye
Katılım
23 Aralık 2009
Mesajlar
6
Tepki
8
Puan
3
Yaş
54
Konum
türkiye
benden de siz küçük bir anekdot her banyodan sonra göğüslerinize ikişer tas soğuk su döküp hafiften ovmak zamnla faydasını göreceksiniz soğuk su kanı haraketlendirip deriyi gerginleştiriyor toparlamasını sağlıyor :panter:
 

Debby

Daimi Üye
Katılım
29 Mayıs 2011
Mesajlar
1.313
Tepki
1.045
Puan
113
Konum
Eskişehir
Bende biraz sıkıntılıyım bu konuda acaba cerrahi dışında yöntemler yok mu ki :dusun:
 

semam

Yeni Üye
Katılım
16 Nisan 2011
Mesajlar
13
Tepki
2
Puan
3
Konum
mardin
evet bencede ya başka yöntemler istiyoruz özellikle doğal olması tercihimdir bekliyorum:hulya::hulya:
 

semam

Yeni Üye
Katılım
16 Nisan 2011
Mesajlar
13
Tepki
2
Puan
3
Konum
mardin
evet ya büyük olmasını isteyen arkadaşlarım da var herkesin kendine göre bir sorunu var elbet:lilav:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst