Girit tabağı (Alaçatı - Çeşme)

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
attachment.php


Malzemeler:

4 orta boy Girit kabağı, 1 demet taze soğan, 3 diş sarımsak, kuru nane, taze nane, 1 büyük demet dereotu, tuz, şeker.

Hazırlanışı:

Girit kabakları incecik uzunlamasına kesilir. Tencereye zeytinyağı konur ve taze soğanın yarısı, sarımsakla sotelenir. Kabaklar, taze soğanın yarısı, dereotunun yarısı, kuru nane, tuz ve şeker ilave edilip kendi suyuyla ağır ateşte pişirilir. Piştikten sonra taze nane ve dereotu ilave edilir. Kapağı kapalı dinlendirilir.

Alıntıdır!
 

Ekli dosyalar

  • 3_1482010173447_19764.JPG
    3_1482010173447_19764.JPG
    29,7 KB · Görüntüleme: 74
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Girit kabağının tadı süper oluyor. Bu da bence harikadır. Bizim buralarda satılıyor girit kabağı; ama oralarda bulunur mu bilmiyorum:dusun:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst