Genital Bölgede Kaşıntı Sorunu Yaşadınız mı ?

Smile*

Daimi Üye
Tepki
286
Kızlar 1 haftadır genital bölgemde kaşıntı oluyor. Bazen çok kaşınıyor bazen hiç, bazen gıdıklanma şeklinde.. Anladığım kadarıyla mantar değil çünkü ondaki gibi bir akıntım yok. Jinekoloğa hiç gitmedim, o yüzden utanıyorum açıkçası :acep: Böyle bir sorun yaşayan oldu mu aranızda? :acep::acep:

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
ılişkiden ve adet kanaması bittikten sonra, vajina içi yıkanmamalı yani vajinal duş alışkanlığından vazgeçilmelidir.

Bu işlem vajina içersinde normalde yer alan ve çoğunluğunu laktobasil adı verilen mikroorganizmaların oluşturduğu doğal ortamı yani "florayı" bozar ve enfeksiyonların oluşmasına zemin hazırlar.

Eğer bir temizlik yapılacaksa, vajina dış kısmı ılık, duru, temiz suyla ya da bu amaçla hazırlanmış pH'sı yani asitliği uygun özel solüsyonlarla yıkanabilir. Yıkama işleminden sonra vajen girişi kurulanmalıdır.

Önemli bir konu da tuvalette temizlik mutlaka önden arkaya doğru yapılmalıdır.

Havuz, sauna, küvet gibi ortak kullanılan yerlerin temizliğinden emin olunmalıdır. Bu ortamlardan da enfeksiyon alınması olasılığı vardır.

Banyo, havuz, sauna ve egzersizden sonra ıslak,terli çamaşır veya mayolar vücutta uzun süre kalmamalıdır.

Eğer çok eşli bir cinsel yaşam varsa mutlaka prezervatif ile korunmalıdır.

ıç çamaşırlar olabildiğince pamuklu ve yünlü yani doğal maddelerden olmalıdır.

Vajinal tampon ve pedler sık sık değiştirilmelidir (en çok 6 saat).

Adet kanaması döneminde kadına yaşamında ve tüm sosyal aktivitelerinde hareket serbestliği sağlaması, denize girebilme imkanı vermesi için üretilen vajinal tamponların kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta tamponun sık aralıklarla yenisiyle değiştirilmesinin ihmal edilmemesidir. Vajinal tamponu yerleştirdiğiniz andan itibaren kanla temas sonrasında bakteriler hızla çoğalmaya başlar.

Vajinal tamponlar uygun kullanıldıklarında vajinanın doğal ortamını bozmazlar. Ancak uzun süre vajina içinde kaldığında ciddi enfeksiyonlara bile neden olabilirler.

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.375
Büyük ihtimal enfeksiyona maruz kalmışsın sen canım mutlaka bir doktora git derim bende her enfeksiyon akıntı ile olmuyor anlamıyorsun kaşıntı ve yanma şikayetleride enfeksiyonun habercisidir ihmal etme cnm mutlaka bir jinekoloğa git geçmiş olsun:huhuu:

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
Büyük ihtimal enfeksiyona maruz kalmışsın sen canım mutlaka bir doktora git derim bende her enfeksiyon akıntı ile olmuyor anlamıyorsun kaşıntı ve yanma şikayetleride enfeksiyonun habercisidir ihmal etme cnm mutlaka bir jinekoloğa git geçmiş olsun:huhuu:

Abla çok kötü bir durum ya tamamen kurtulma yolu yokmu bunun insan çok rahatsız oluyor..Afedersin abla günlük ped olmasa mahvolduk..

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.375
Evet canım çok kötü bir durum ve dediğin gibi günlük pedler tek kurtarıcı oluyor budurumlarda enfeksiyona maruz kalamk istemiyorsak iç çamaşırlarımızı gün aşırı değiştiricez canım ve vajinal temizlikte çok önemli özellikletemizliyici solüsyonlar oluyor onlardan alıyorum ben özellikle kızımın kullanması için şükür bende böyle bir sorun yok kızımda da olmaması için temizliğine daha dikkatli olması için kullandırtıyorum bu solüsyonu enfeksiyondankorunmak için temizlik şart canım regli döneminde de çok dikkatli olman gerekiyor çünkü enfazla enfeksiyona bu zamanlarda maruz kalabiliyorsun şiddetli dönemlerde yarımsaatde bir ara dönmelerinde de 2saattede bir değiştirmelisin pedini

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.375
pr_01_1021_min.jpg

Bak canım ben bunu sürekli Avondan alırım ve çokta memnun kaldığımız bir üründür avonun diğer ürünlerini sevmem ama bu mükemmel

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
pr_01_1021_min.jpg

Bak canım ben bunu sürekli Avondan alırım ve çokta memnun kaldığımız bir üründür avonun diğer ürünlerini sevmem ama bu mükemmel

fiyatı nasıl ablam uygunmudur ? Ben şimdi yanımda ıslak mendil tasıyorum genital bölgeler için kipadan almıştım ama hiç hoşuma gitmiyor..Malum bu olacak her zaman ama biz temizlik önlemini alalım..Daha kötü sonuçlar olmaması için..:huhuu:

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.375
Uygun canım bu ayki katolog fiyatı 7.90 tl böyle indirmide olduğunda ben birkaçtane alıyorum bir dahaki indirim olana kaar yetiyo internetten gir avon katoloğuna siparişini ver istersen

OP
Smile*

Smile*

Daimi Üye
Tepki
286
fiyatı nasıl ablam uygunmudur ? Ben şimdi yanımda ıslak mendil tasıyorum genital bölgeler için kipadan almıştım ama hiç hoşuma gitmiyor..Malum bu olacak her zaman ama biz temizlik önlemini alalım..Daha kötü sonuçlar olmaması için..:huhuu:

Canım bak bu ayki katalogda var fotoğrafladım, 300 ml'miş hem de 5 TL, annem kullanırdı ben küçükken, şimdi de ben sipariş vericem, senin de çevrende temsilci varsa ver siparişini, deneyelim bakalım :tıktık

XWkXL0.jpg

MYpvLk.jpg

QXB7Zv.jpg

aslı0909

Daimi Üye
Tepki
770
bu ürünü bende yıllardır kullanırım çokta memnunum

bir dönem bende çok yaşadım aynı sorunu sakın kızlar günlük pedlerden uzak durun çok daha kötü yapıyo ve mantara sebep oluyo ayrıca doktora gitmeten başka çarede yok

füreyya

Daimi Üye
Tepki
2.318
Kaşıntı mantar olabilir.
Ben geçen de doktora tlfonda aynen dediigin gibi anlattim. Direk mantar dedi.
İlac ismi verdi.
Tableti kullandim ama fitili kullanmadim. Buyuk olcude gecti.

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.294
Benim de başıma geliyo dönem dönem..Bana da ilaç ve fitil vermişti..

Dr.a gitmelisin canım,bu üründe iyiymiş..Aklımda olsun bakim avon satan birini bulursam alayım:findikim:

OP
Smile*

Smile*

Daimi Üye
Tepki
286
Evet gitmeyi düşünüyordum anneme de söyledim ama adet oldum dün :acep: 1 hafta daha dayanmam gerekiyor :derdimcok:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar