Türkiye'de her söylenen türkünün mutlaka bir hikayesi vardır. Ya yakılırken, ya da yazılırken yaşanır türkülerin öyküsü. 'Köprüden geçti gelin' türküsü de, köprüden geçen bir gelinin başından geçenlerin ardından yazılmıştır.
Düğün alayının köprüden geçmesi sırasında gelinin nehre düşerek boğulmasından sonra, düğünlerde bir gelenek olarak düğün alayı köprüden yürüyerek geçiyor.
HİKAYE SAMSUN BAFRA KIZILIRMAK ÜZERİNDE OLAN ESKİ TAHTA KÖPRÜDE OLMUŞTUR.GELİN ALAYI KÖPRÜDEN GEÇERKEN ESKİNİN ŞARTLARINA GÖRE ATLARLA GELİN ALMAYA GİDERLERMİŞ.ATIN UÇAN BİR KARTALDAN ÜRKMESİYLE DİĞER ATLARINDA ÜRKMESİNE SEBEB OLUR VE ESKİ TAHTA KÖPRÜ YIKILARAK GELİN VE GELİN ALAYI OLDUĞU GİBİ IRMAKTA BOĞULARAK CAN VERİRLER. YERİNE ÇETİNKAYA KÖPRÜSÜ YAPILIR FAKAT,GELİNİN ANISINA BAFRADA BİR GELENEK OLMUŞTUR HER GELİN MUHAKKAK KÖPRÜDEN GEÇER KÖPRÜDE ARABALAR DURUP İNİLİR VE IRMAĞA TAŞ ATILIR.
Her gelin konvoyu bu köprüye gider ve köprü öncesinde yollar kesilir.Gelin ve Damat arabadan inerler yürüyerek davul zurnanın eşliğinde oyunlar oynayarak geçerler. hatta köprüden ırmağa dilek tutturup bozuk para atarlar.