Gelin Ayakkabısı

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Gelin Ayakkabısı
evliligimcom_12.gif
spacer.gif


Günün yorgunluğu dolayısıyla akşam saatlerinde ayaklar şişer, düğün daveti düşünüyorsanız akşam programı yapılacağı için gelin ayakkabılarınızı akşam giyeceğinizi düşünerek günün ilerleyen saatlerinde ayakkabınızı denemeyi ihmal etmeyin.

Düğünden bir kaç gün önce ayakkabılarınızı alırsanız evde biraz giyip ayakkabıları yumuşatarak düğün gecesi vurmasını önleyebilirsiniz.

Topuk Boyu
Gelinliğinizin altına giyeceğiniz ayakkabının topuk boyu önemli, eğer gelinliğinizin rengine karar vermeden önce ayakkabınızı almak istemezseniz tercih ettiğiniz topuk boyunda bir ayakkabı ile provalara gidin, gelinliğinizin etek boyu ayakkabının yüksekliğine göre ayarlanır. Terziniz sizi bu konularda yönlendirecektir.

Aynı zamanda damat adayı ile aranızda boy farkı azsa topuklu ayakkabılarla daha uzun gözükmemeye özen gösterebilirsiniz.

Çok yüksek topuklu ayakkabılar düğün gecenizi sıkıntıya çevirmesin. Gece boyunca masaları gezerken, dans ederken rahat bir ayakkabının önemini anlayacaksınız.

Evlilik çağındaki arkadaşlarınızın isimleri
Ayakkabınızı aldıktan sonra evlenmeyi isteyen kız arkadaşlarınızın ve yakınlarınızın ismini altına yazmayı unutmayın

Rahatlık
Gelin ayakkabısının sadece gelinliğe uygun alınacak bir aksesuar olduğunu düşünmeyin. Sert derilerle yapılmış, yüksek topuklu bir ayakkabı tercih ederseniz düğün geceniz boyunca çok zorluk çekersiniz. Rahat bir ayakkabı tercih edin ki düğün gecenizde sıkıntılı anlar yaşamayın.

Model
Ayakkabınız gelinlik modelinizle uyumlu olmalı. Gelinliğinizle aynı kumaştan ayakkabı yaptırmanız da mümkün. Beğendiğiniz bir modeli gelinliğinizden artan ufak bir parka kumaşla kaplatabilirsiniz. Hatta gelinliğinizden kullanılan işlemelerin küçük bir modelini de ayakkabınıza işletebilirsiniz. Beyaz gelinlikler için birbirinden güzel onlarca farklı model bulabilirsiniz, fakat kırık beyaz bir gelinlik tercih ederseniz aynı renkte ayakkabı bulmakta zorlanabilirsiniz. Gelinlik kumaşıyla ayakkabı kaplatmaya karar verirseniz güvendiğiniz bir ayakkabıyla çalışın, ayakkabıların vurması dolayısıyla canınız sıkılmasın!

Ayakkabınızı hazır almayı düşünüyorsanız, gelinlikle uyumlu olmasına özen gösterin. Sade bir gelinlik giyecekseniz, çok gösterişli, taşlı bir ayakkabı uygun olmaz.



Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst