Gebelikte Ve Emzirirken Saç Boyatma

elma şekeri

Daimi Üye
Katılım
17 Eylül 2008
Mesajlar
1.700
Tepki
1.278
Puan
113
Konum
İZMİR
HAMİLE İKEN VE EMZİRİRKEN SAÇ BOYATMA
Saç boyaları deriden çok az emilirler o yüzden gebelikte saç boyatmanın muhtemelen hiçbir zararı yoktur fakat bazı bilim adamları yine de gebeliğin ilk 3 ayında saçların boyatılmamasını önerirler.
Deriden çok az emilen saç boyasının süte geçmesi beklenmez o yüzden emzirme sırasında saç boyatmanın zararı yoktur.
 

Mariste

Yeni Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
13
Tepki
5
Puan
3
Konum
Marmaris
hicbir bilimsel net kanit yok aslina bakarsaniz. artik herkes kendisi icin neyi dogru buluyorsa onu yapsin derim fakat ilk üc ayda bende sakincali davranirim herhalde. zaten hamilelik öncesi sarisindim ve bebek plani yaptigimizda kendi öz sac rengime yavas yavas döndüm.

ona bakarsak kullandigimiz sampuanlar, sac bakim ürünleri makyaj ürünleri hepsi zararli, yedigimiz gidalarin cogu bile pazardan alsak organik zannetsek bile mutlaka ilaclama yapilmistir ve zararli, hele türkiye gibi bir yerde gida güvenligi cok fazla mevcut olmasa bile.

ben ilk üc ayi bekledim sonra gecince ve beyazlar artik basimda cok kötü durmaya baslayinca ve zaten hamilelikte kadinlar kendilerini daha bakimli hissetmek isterler, organik boya aldim (gercekten organik mi degil mi pek inanasim gelmedigi halde yinede kullandim) icinde amonyak ve peroksit (acici maddeler) olmayan bir boya buldum onunla idare ettim. su son iki aydir yine amonyak ve peroksit icermeyen normal sac boyalarina döndüm, su an almanyada oldugum icin secenek daha cok ve bir kac doktor, kuaföre danistiktan sonra da icim rahat kullaniyorum.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst