Gebelikte Kilo Almak: Hayatınızın En Rahat Dönemi!

elif20

Daimi Üye
Katılım
31 Temmuz 2011
Mesajlar
3.744
Tepki
5.422
Puan
113
Yaş
32
Konum
Mersin
kiloluanneler-199x300.jpg
Hamilelikte kilo almak, kilo almak, bebek, beslenme, dengeli kilo almak, düşük kilolu olmak, düşük, prematüre, aşırı kilo almak, vajinal doğum, sezeryan, sezaryen, varis, şeker, yüksek tansiyon, diyet…

Hamilelikte beslenmenize dikkat edersiniz ve minik misafir içeride büyüdükçe siz kilo almaya başlarsınız. Gebelikte yaşanan mide bulantısı, uyku problemleri ve kabızlık gibi bir çok sıkıntı yaşamak sizi biraz zorlamış olabilir; ama kilo alma kaygısından uzaklaşmış olmak size hayatınızın en rahat dönemini yaşatabilir. Dengeli bir şekilde kilo alarak bu rahat dönemin tadını çıkarın.

Hamilelikte Düşük Kilolu Olmak

Bu başlığı iki noktadan değerlendirmek lazım: hamileliğe düşük kiloyla başlamak ve hamilelikte az kilo almak. Her iki durumda tercih edilmez; çünkü bu durumlarda erken doğum yapma ve düşük ağırlıklı bebek doğurma riskiniz yüksektir. Erken doğum yapan kadın premature bir bebek sahibi olur. Tıp biliminin gelişmesiyle gebeliğin 24.Haftasında doğan bebekler dahi yaşatılabilmektedir. Ancak bu bebekler gelişimlerini tam olarak tamamlayamadıkları için hastanede çok uzun kalmak ve sonrasında da çok sıkı doktor kontrolünde olmak durumundalar.


Hamilelikte Aşırı Kilo Almak


Hamilelikten önce aşırı kiloluysanız veya hamilelikte aşırı kilo aldıysanız bazı tehditere karşı hazırlıklı olmalısınız. İlk olarak fazla kilolu olmak normal doğuma (vajinal doğum) engel oluşturabilmektedir. Öngörülenden fazla kilo olan anne adaylarında,

Sezeryanın daha çok uygulandığını görmekteyiz,
Alınan bu fazla kiloların doğum sonrasında verilmesi de daha güç olabilir,
Hamilelikte daha fazla yorgunluk ve ağrı gözlenebilir,
Varislerin daha çok görülmesi,
Aşırı kilolu olmak şeker, yüksek tansiyon ve düşük oluşumu için neden oluşturabilmektedir.
Gebe olmak demek günlük kalori ihtiyacınızın ilk 3 ay 200, sonrasında ise sadece 300 birim artması demektir. Normal şartlarda bir kadının gebelik öncesi kalori tüketimi ise 2.000 kalori civarındadır. Farkı görüyorsunuz değil mi? Evet iki kişilik yemelisiniz ama; ikinci kişinin ihtiyacı sizinkinden bayağı düşük !

O halde işi sıkı tutmakta fayda var; dengeli beslenme kurallarına uymalısınız. Ayrıca çok kilo aldığınızı tespit edince diyete başlamak ve öğün atlamak kesinlikle kaçınılması gereken tedbirler. Bu durumlarda doktorunuzla daha sıkı bir işbirliğine girmekte fayda var.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst