Gazlı içecek davranış bozukluklarına yol açıyor

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Gazlı içecek davranış bozukluklarına yol açıyor

Gazlı içecek tüketiminin, küçük çocuklarda davranış bozukluklarına neden olduğu belirlendi.

attachment.php


"Journal of Pediatrics" dergisinde yayımlanan araştırma, günlük olarak gazlı içecek tüketen çocuklarda saldırganlık, içine kapanıklık ve dikkat eksikliği gibi sorunlara daha sık rastlandığını ortaya çıkardı.

Araştırmayı yöneten Columbia Üniversitesi Mailman Halk Sağlığı Akademisi'nden Shakira Suglia, ABD'de 20 büyük kentte 3 binden fazla 5 yaşındaki çocuk ve ailelerinin katılımıyla yapılan çalışmada çocukların gazlı içecek tüketimi ile davranış bozuklukları arasındaki ilişkiyi incelediklerini söyledi.

Araştırmacılar, annelerden çocuklarının günde ne kadar gazlı içecek tükettiğini yazmalarını ve çalışmanın devam ettiği 2 aylık süre içinde çocuklarında gözlemledikleri saldırganlık, içe dönüklük ve dikkat sorunlarıyla ilgili belirtileri not almalarını istedi.

Çalışmanın sonunda yapılan analizler, çocukların yüzde 43'ünün günde en az bir kutu, yüzde 4'ünün ise günde 4 kutu ya da daha fazla gazlı içecek tükettiğini gösterdi. Analizler, gazlı içecek tüketimi arttıkça saldırgan davranışların da daha sık görüldüğünü ortaya çıkarttı.

Araştırma, günde 4 kutu ya da daha fazla gazlı içecek tüketen çocuklar arasında içe dönüklük ve dikkat eksikliği sorunlarına da daha fazla rastlandığını gösterdi.

Suglia, gazlı içeceklerin yapımında kullanılan kafein ve şeker gibi maddelerin küçük çocuklarda obezite gibi sağlık sorunlarına ek olarak davranış bozukluklarına da neden olduğu uyarısında bulundu.

Daha önce yapılan araştırmalarda gazlı içecek tüketiminin, 13-19 yaşları arasındaki gençlerde de benzeri sorunlara yol açtığı bulunmuştu.

Alintidir ...
 

Ekli dosyalar

  • gazli_icecek_davranis_bozukluklarina_yol_aciyor_1.jpg
    gazli_icecek_davranis_bozukluklarina_yol_aciyor_1.jpg
    10,4 KB · Görüntüleme: 74
B

Burcuva

Misafir
İçirmeyin arakadaşlar çocuklarınıza gazlı içeçekleri. Mümkün olduğunca taze meyveler alın. suyunu sıkın içirin. Süt içirin. ballı sütler içirin. keçi sütü çok faydalıdır. çocuklarına alıştırın. çocuklar sıcak ekmek üzerine yağ istiyor. keçi yağı sürüyoruz. lezzetli gayet. sizlerde yedirin, sevdirin çocuklarınıza.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst