Garnitür Patates

elma şekeri

Daimi Üye
Katılım
17 Eylül 2008
Mesajlar
1.700
Tepki
1.278
Puan
113
Konum
İZMİR
Malzemeler
3-4 orta boy patates
2 su bardağı süt
1 kase kaşar peyniri rendesi
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber


Yemeğin Tarifi
Patatesleri haşlayıp, 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Yayvan bir fırın kabına balık sırtı gibi dizin. Üzerine süt ilave edin. 230 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Sütün yarısı çekilince tereyağı, tuz, karabiber ve pul biber gezdirin. Patatesler güzelce kızınca kaşar rendesi serpin. Tekrar 2-3 dakika fırınlayın. Sıcak olarak tek başına veya et yemeklerinin yanında servise sunun.
 

royall

Aktif Üye
Katılım
16 Aralık 2009
Mesajlar
317
Tepki
233
Puan
43
Konum
herhangibiryer
patatesli olan herşey çokgüzel oluyor buda harika olur mutlaka:)
balıksırtı dizmek birbirinin üzerine biraz gelecek şekilde dizmek oluyo arkadaşım..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst