Malzemeler:
kreması için:5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
100 gr margarin
2 çay bardagı mısır nişastası
1 paket vanilya
yarım çay kaşığı tuz
elmalı harcı için:1 kilo elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:1 kilo elmayı soyup ufak küpler halinde doğrayın.Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ve 1 çay bardagı su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.Ocaktan alıp 1 tatlı kaşığı tarçın ve yarım su bardağı dövülmüş ceviz ilave edip karıştırın.
Krema için:5 su bardağı sütün 1 bardagı ile 2 çay bardağı mısır nişastasını ezin.Kalan sütü 1 su bardağı toz şeker ve yarım çay kaşığı tuz ile kaynatın.Üzerine karıştırarak süt ile ezilmiş nişastayı ilave edip 1 dakika daha kaynatın.Ocaktan alıp 100 gr margarin ve 1 paket vanilyayı ilave edip iyice karıştırdıktan sonra yarısını bir borcam kalıbına dökün.Üzerine pişmiş soğumuş elmaları güzelce yayın.Kalan kremayıda üzerine ilave edip bol cevizle süsleyin ve soğumaya bırakın..Afiyet olsun:nk:
kreması için:5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
100 gr margarin
2 çay bardagı mısır nişastası
1 paket vanilya
yarım çay kaşığı tuz
elmalı harcı için:1 kilo elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:1 kilo elmayı soyup ufak küpler halinde doğrayın.Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ve 1 çay bardagı su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.Ocaktan alıp 1 tatlı kaşığı tarçın ve yarım su bardağı dövülmüş ceviz ilave edip karıştırın.
Krema için:5 su bardağı sütün 1 bardagı ile 2 çay bardağı mısır nişastasını ezin.Kalan sütü 1 su bardağı toz şeker ve yarım çay kaşığı tuz ile kaynatın.Üzerine karıştırarak süt ile ezilmiş nişastayı ilave edip 1 dakika daha kaynatın.Ocaktan alıp 100 gr margarin ve 1 paket vanilyayı ilave edip iyice karıştırdıktan sonra yarısını bir borcam kalıbına dökün.Üzerine pişmiş soğumuş elmaları güzelce yayın.Kalan kremayıda üzerine ilave edip bol cevizle süsleyin ve soğumaya bırakın..Afiyet olsun:nk: