Fıstıklı tarator

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
arator_f64e2406-87cd-4c9b-b925-28a8f4de8e3d_14_49CF4A82-ECDF-48E0-8E78-2E1151CEFD42.jpg


Fıstıklı tarator


Malzeme

50 gram beyaz dolma fıstığı
1 dilim bayat ekmek (100 gram)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
tuz.

Yapılışı

Bademleri havanda iyice dövün, bir kaseye alın. Kabuk kısmını kesip ekmeği 10 dakika ıslatın, çıkartıp elinizle sıkarak fazla suyunu atın, cevizlere katın. Sarmısağı biraz tuz ile ezin. Fıstık ve ekmek içini tahta kaşıkla devamlı karıştırırken azar azar zeytinyağını katın, iyice yedirtin. Karıştırmaya devam ederek limon suyu, sarımsak ve tuzu ekleyin. Taratoru bademli yapmak isterseniz önce bademleri bir süre kaynatın sonra soğutup kabuklarını soyun ve havanda dövün.
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
Cok güzele benziyor denemeye deger tesekkürler canim:nk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst