Fıstıklı muhallebi tarifi

N

nuran34

Misafir
3074fistikli_muhallebi.jpg


Fıstıklı Muıhallebi Malzemeleri:
Malzemeler (4 kisilik):
850 ml. süt
15gr. miktarda Canderel Spoonful
15 gr. Nişasta
30 gr. pirinç unu
100 gr. tuzsuz iç antep fıstığı
Tuz

Fıstıklı Muıhallebi Hazırlanışı:
Bir kaba antep fıstıklarını koyup üzerini iyice örtecek kadar su ile 5 dakika kaynatın, Üzerine bir miktar soğuk su katıp fistıkların iç kabuklarını çıkarın,Süslemek için birkaç tane ayırın, kalan fıstıkları havanda döverek ufalayın.
Nişasta ve pirinç ununu bir kaba koyun ve sütü azar azar katarak yumurta teli ile karıştırın, İyice karıştırdıktan sonra bir tutam tuz ilave ederek ve orta ateşte sürekli karıştırarak boza kıvamına gelene kadar pişirin ve ocaktan alın,Son olarak Canderel Spoonful’u ekleyin ve iyice karıştırın, Kıyılmış fistıkları katıp kaselere koyun ve soğumaya bırakın, Ayırdığınız fıstıklar ile süsleyip servis yapın.
Hazırlama Süresi: 35 dakika
 

sunay

Daimi Üye
Katılım
15 Mart 2010
Mesajlar
2.225
Tepki
2.121
Puan
113
Yaş
56
Konum
istanbul
canım çekti he şimdi nerden bulucam muhallebi hemide fıstıklı :):ask::huhuu:
 

Ayben

Daimi Üye
Katılım
2 Şubat 2013
Mesajlar
512
Tepki
773
Puan
93
Konum
Malatya
Canderel Spoonful ne oluyor?

Canderel spoonful, yapay tatlandırıcılar . canım
bende bi ara çayı diyet yapacağım diye canderel ile içmeye başladım Ama daha sonra araştırınca zamanla beyin hücrelerinde ölüme neden olduğunu okuyunca bir daha kullanmadım ...Artı kullanan arkadaşlarımıda uyarıyorum
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst