Fırınlanmış Peynirli Sebze-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
2097_2c7cd1d8a9171fef61106bc58f531c03_480x360.jpg




30 Dakika

Porsiyon basina 265 Kilo kalori

4 Kişiliktir
MALZEMELER
250 gram havuç
200 gram kabak
200 gram yağlı eritme peynir
200 gram brokoli
150 gram karnabahar
150 gram kereviz
40 gram rendelenmiş parmesan peyniri
30 ml süt
20 gram tuzlu badem
1 adet limon
Arpacıksoğanı
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI
Sebzeleri ayıklayın. Brokoli ve karnabaharı çiçeklerine ayırın. Havuç ve kabağı doğrayın. Rendelediğiniz kerevizi kararmaması için limon suyuyla karıştırın. Kereviz dışında doğradığınız diğer sebzeleri de buharda 10 dakika pişirip fırın kabına aktarın.
Peynir dilimleriyle üzerini kaplayıp süt, doğranmış yarım arpacıksoğanı, tuzlu badem, rendelenmiş kereviz, tuz, karabiber, rendelenmiş parmesan peynirini kaplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında peynirin erimemesine dikkat ederek birkaç dakika pişirip servis yapın.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst