Fırınınızı kolayca nasıl temizlersiniz?

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Kadınların çoğu temizlik yaparken cam silmenin, ocak ve fırın temizliğinin zorluğundan şikayet etmişlerdir.




Özellikle de fırında yaptığınız yemekten akan yağlar, sular fırınınız kötü kokmasına ve oldukça kirlenmesine yol açar. Artık bu yağlardan yorulmadan kısa sürede kurtulabilirsiniz.
Reader's Digest dergisinde yer alan habere göre, artık fırınınızı daha az çabayla kolayca temizleyebileceksiniz.
Amonyak:

Elektrikli fırını çok fazla çaba harcamadan temizlemenin yollarından biri şöyle; Öncelikle fırını açın ve 65 dereceye kadar ısıtın, sonra fırını kapatın. İçinde yarım fincan amonyak bulunan küçük bir kaseyi fırının üst rafına ve büyük bir tencerede ise kaynayan suyu fırının alt rafına yerleştirin. Fırının kapağını kapatın ve sabaha kadar fırınınızı bu şekilde bırakın. Ertesi sabah amonyak ile tencereyi çıkarın, kısa bir süre havalanması için kapağını açık bırakın. Daha sonra bir litreye yakın ılık suyun içine amonyak ve birkaç damla bulaşık deterjanı seyreltin. Bu karışımla fırınınız içini silerek temizleyin. Ancak bu yöntemi gazlı fırınlarda kullanmayın.
Gazete:

Bir rulo kağıt havluyu pul pul olmuş yiyecek kalıntılarını temizlemek için harcamayın. Bunun yerine birkaç yaprak nemli ve buruşturulmuş gazeteyle fırınınızı temizleyin.
Tuz:

Fırınınızın içine damlayan yemek sularını temizlemek için lekeler kurumadan biraz tuz serpin. Fırınınız soğuduğunda, bir bezle dökülen bu suları silebilirsiniz. Aynı yöntem ocağınızın üzerindeki damlalar için de geçerlidir. Ayrıca tuz kokuları da giderecektir. Mutfağınızı hoş bir koku sarmasını istiyorsanız, tuzun içine biraz tarçın da ekleyebilirsiniz.
Sirke:

Kızartmayı bitirdiğinizde, ocağın üzerinde kızartma yağlarını, duvarları, davlumbazı ve mutfak tezgahını doğrudan sirkeye batırdığınız süngerle silerek temizleyebilirsiniz. Durulamak için soğuk çeşme suyunun içinde başka bir süngeri ıslatıp sildiğiniz yerleri durulayın ve sonra yumuşak bir bezle kurulayın. Haftada bir kez çok etkili olan beyaz sirkeye batırılmış sünger ya da bezle fırınınızdaki yağ birikintilerini silerek temizleyebilirsiniz. Aynı yöntemi gazlı fırınlarda da kullanabilirsiniz.
Alüminyum folyo:

Akşam yemeğinizde fırında güzel bir balık ya da güveç yapmak isteseniz de fırının kirlenmesinden korkanlardan mısınız? Yemekten akan yağların fırınınızı kirletmesini istemiyorsanız, fırının en alt rafına bir ya da iki kat alüminyum folyo serin. Ancak fırının alt kısmını tamamen folyoyla sarmalamayın, yangına yol açabilirsiniz.
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
benim mini fırınım var,içini ve dışını cifle temizliyorum pırıl pırıl oluyo
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst