Ah be! Tarifin fotosu gitmiş. Ben bu tarifi Şekerpare'den öğrendiğimden beri yapıyorum aşırı güzel oluyor. Olay ne söyleyeyim fırın tepsisinin altını komple incecik kıyılmış pırasa ile kaplıyorsunuz (Bunu ben ekledim) yuvarlak dilimlenmiş soğanları dizin altta olsun üstte yanıyor) Miktarları tavuğunuza göre ayarlayın ben adet vermeyeceğim. İkiye kesilmiş sarımsaklar atın. 1 tane patatesi elma dilim kesip koyun tavukları yerleştirin. Yeşil ve kırmızı biberleri kesip serpiştirin. Bezelye maydanoz ve domatesleri yerleştirin. Unuttum mu bir şey acaba

Neyse sos için salçayı yağla kavurun içine karabiber tuz bolca köri koyun altını kapatıp kaynak suyla açın ve yemeğin üzerine dökün. Yemeğe üzeri kapanana kadar kaynak su koyun 180 derece fırında pişirin.
Bu benim yaptığım. Pişmiş halini bulamadım bulunca onu da koyarım