Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
tarife daha hızlı ve kolay ulaşılması açısından eyni başlık açtım arkadaşlar
aslına bakarsanız bende ilk kez yaptım bu şekilde içli köfteyi
bir kaç kere oymuşluğum vardır köfteleri
ama artık git gide tembelleşiyormuyum neyim daha pratik bir şekilde yapmak istedim
tarif şöyle içini malum hepiniz az çok bilirsiniz damak tadınıza göre bol soğanlı kıymalı acılı baharatlı bir iç malzemesi hazırlıyoruz
dışı için ise bende ölçülü yapmadım
birkaç tane patates haşladım püre haline getirdim
sora sıcağıyla 1,5 su bardağı olduğunu tahmin ettiğim bulguruda patatesi karıştırdım biraz salça tuz baharat atıtm yine yoğurdum
bulgur kuru gibinize gelirse birazda sıcak su ekleyebilirsiniz
sonra tepsiyi tereyağı ve zeytinyağıyla bolca yağladım
yoğurduğum bu hamurdan ince bir şekilde tepsiye yaydım
arasına hazırladığımız iç mmalzemeden serdim
benimki biraz az gibime geldi içi bol olursa daha iyi olacak sanırm
sonra yine kalan hamuru üstüne bir kenarda elimle açarak serdim
üstünede yine aynı yağdan bolca sürdüm
fırına vermeden önce dilimledim
fırında bir güzel kızarıncaya kadar pişirdim
bu kadar kızlar
yerkende bol limon sıkmak lezzetine lezzet katıyor
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
şimdiden afiyet olsun:sirin: