Fırında Patates Kızartması
Et yemeklerinin yanında garnitür olarak sunabilirsiniz, üzerine ketçap döküp bir öğünü patatesle geçirebilirsiniz. Aslında istediğiniz her şekilde yiyebilirsiniz, karşınızda fırında patates kızartması tarifi!
Malzemeler,
* Yarım kilo dondurulmuş elma dilim patates
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* Yağlı pişirme kağıdı
Hazırlanışı,
1. Fırın tepsinin tabanına yağlı kağıt serin.
2. Patatesleri tepsiye yerleştirin.
3. Üzerine tuz ve karabiber serpin.
4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun
Not: Kızartma dedim ama hiç yağ kullanmadım. Evet, bu şekilde pişirince tadı tıpkı patates kızartması gibi oluyor hem de kalorisi düşüyor.