Fırında Patates Kızartması

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
firinda-patates-kizartmasi.jpg


Fırında Patates Kızartması
Et yemeklerinin yanında garnitür olarak sunabilirsiniz, üzerine ketçap döküp bir öğünü patatesle geçirebilirsiniz. Aslında istediğiniz her şekilde yiyebilirsiniz, karşınızda fırında patates kızartması tarifi!

Malzemeler,

* Yarım kilo dondurulmuş elma dilim patates
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* Yağlı pişirme kağıdı

Hazırlanışı,

1. Fırın tepsinin tabanına yağlı kağıt serin.
2. Patatesleri tepsiye yerleştirin.
3. Üzerine tuz ve karabiber serpin.
4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun

Not: Kızartma dedim ama hiç yağ kullanmadım. Evet, bu şekilde pişirince tadı tıpkı patates kızartması gibi oluyor hem de kalorisi düşüyor.
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ben de bu şekilde yapıyorum artık patates ve köfte kızartmasını. Hem daha hafif, hem de daha lezzetli.-hmm

Teşekkürler paylaşım için:hhhhhh:
 

*Bilgin*

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.213
Tepki
1.716
Puan
113
Konum
istanbul
farklı bir tarif sağlıklı olduğu kesin ama hiç yağ kullanmayınca kuru olmazmı acaba:dusun:
denemeye değer teşekkürler şahım.:hhhhhh:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Kızlar patates ve köftelerin üzerine ben çok az z.yağı koyuyorum. Hiç kuru olmuyor. Ben de annemden öğrendim bu tarifi. Mutlaka deneyin.:hhhhhh:
 

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
kızlar denedım cok guzel oluyo yaglı kagıdıdın ustune karabıber tuzla harmanlanmıs patatesı koydum gayet guzel oldu bırazını yag ıle harmanladım ama aynı tad fark yok onun ıcın yagsız olanı kesınlıkle tavsıye edıyorum hem kalorısı dusuk hem lezız:eek: sahım cok tesekkurler tarıf ıcın -hmm
 

royall

Aktif Üye
Katılım
16 Aralık 2009
Mesajlar
317
Tepki
233
Puan
43
Konum
herhangibiryer
çok güzel oluyor bende çok az yağ ile baharat ve tuz serpiyorum yaparken bundan sonra kızartmasını yapmayacam artık bu daha çok hoşuma gittii..
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
kızlar denedım cok guzel oluyo yaglı kagıdıdın ustune karabıber tuzla harmanlanmıs patatesı koydum gayet guzel oldu bırazını yag ıle harmanladım ama aynı tad fark yok onun ıcın yagsız olanı kesınlıkle tavsıye edıyorum hem kalorısı dusuk hem lezız:eek: sahım cok tesekkurler tarıf ıcın -hmm

essem dondurulmus patatesmi kullandin
 
OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
kızlar denedım cok guzel oluyo yaglı kagıdıdın ustune karabıber tuzla harmanlanmıs patatesı koydum gayet guzel oldu bırazını yag ıle harmanladım ama aynı tad fark yok onun ıcın yagsız olanı kesınlıkle tavsıye edıyorum hem kalorısı dusuk hem lezız:eek: sahım cok tesekkurler tarıf ıcın -hmm

:uzgun:Resim neden eklemedin ki:gitme:
Resimli daha güzel olurdu ama:gitme:
 

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
aa hıc aklıma gelmedı ama yıne yaparım ben muhakkak ozman eklerım yagsız super bısey yaa ama fırın kagıdı sart
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
ımmmmm ellerine saglık yaa süper gördüm valla bol ketcap ımmmmmm :catalbicak:
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.668
Tepki
3.186
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
bencede kızartmadan daha sağlıklı ayrıca patlıcanda aynı şekilde oluyor
 

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
süper oluyor valla gerçekten çok hafif oluyor hemde. ben normal kızartma gibi uzun uzun doğruyorum patatesleri, sonra karnıbahar kabak havuç patlıcan hepsini doğrayıp az toz biberle tuz yağ ekleyip harmanlıyorum sonra yağlı kjağıda döküyorum çok güzel oluyor. annemden öğrendim bende küçüklüğümden beri hep böyle yapar
 

gizemlii

Daimi Üye
Katılım
6 Ağustos 2011
Mesajlar
348
Tepki
290
Puan
63
Konum
MANİSA
oooo iyimiş bayılırım kızartmaya :) tşkler bilgilerin için canım ellerine sağlık çok leziz görünüyor:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst