
MALZEMELER:
500 gr kıyma
1 baş soğan rende.
3 dilim ekmek içi
1 yumurtanın sarısı
Yarım çay bardağı zeytinyağı (Özellikle kıymanız yağsız ise köfte malzemelerinizin içine yağ ilave etmenizi öneririm)
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber, kırmızı biber, maydonoz.
İsteğe bağlı olarak ince rendelenmiş 1-2 diş sarımsak kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI:
Tüm malzemeleri genişçe bir kapta yoğurun. İstediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın.
Aliminyum folyoyu serin. Köftelerinizi koyacağınız kısıma küçük bir parça yağlı kağıt koyun. Köftelerinizi yerleştirin. Üzerinden 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Folyonun her tarafını güzelce katlayın. 200 derece 35-40 dakika pişirin.
Öneri:
Aynı köfte malzemenizi az yağlı tavada kısık ateşte de pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun...