Fırında Kabak Tatlısı

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.320
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
5v4obr.jpg


Fırında Kabak Tatlısı

Ilk defa denedim ve becerdim. :D

Annemin tarifine göre yaptim.
Ben becerip beceremeyecegimden emin olamadigim icin kabagin yarisini kullandim.

Sanirim 500 gr. kadar kabak cikti.
1 su bardagi seker
Annem gerek yok dedi ama ben yarim cay bardagi su koydum.

Kabaklari soydum dilimledim.
Borcama dizdim.
Üzerine sekerini ve suyunu ekledim.
Kapagini kapattim ve
200° firinda kapagi kapali
yarim saat kadar pisirdim.
Catalla yumusakligini kontrol ettim.

Ben kabak tatlisini pek yemezdim ama simdi bayiliyorum. :catalbicak:
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.123
Puan
113
Konum
;)
Fırında denemedim ama bayılırım kabak tatlısına, eline sağlık.
 
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.320
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Yorumlariniz icin tesekkürler kizlar.

Gecen kalan kabakla yine yaptim, harika oluyor ama soymasi cok zahmetli. :sinifsinif:
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Bende severmiyim acaba:ates:
sadis hic birsey begenmiyorsun diceksin ama o kadar pis bogaz olmama ragmen sevmiyorum:iyyyy:
 
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.320
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
H

Hera

Misafir
Ellerine sağlık Sadiyecim Bende çok severim Eşim çok güzel yapar kestane kabağı ve Bal Kabağı var Türkiyede tabiki dünyada daha fazla çeşidi mevcut
 
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.320
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Tesekkürler kizlar, tahinlede deneyecegim mutlaka. :ask:
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.666
Tepki
84.335
Puan
113
Konum
İstanbul
Fırında Kabak Tatlısı

attachment.php


Ilk defa denedim ve becerdim. :D

Annemin tarifine göre yaptim.
Ben becerip beceremeyecegimden emin olamadigim icin kabagin yarisini kullandim.

Sanirim 500 gr. kadar kabak cikti.
1 su bardagi seker
Annem gerek yok dedi ama ben yarim cay bardagi su koydum.

Kabaklari soydum dilimledim.
Borcama dizdim.
Üzerine sekerini ve suyunu ekledim.
Kapagini kapattim ve
200° firinda kapagi kapali
yarim saat kadar pisirdim.
Catalla yumusakligini kontrol ettim.

Ben kabak tatlisini pek yemezdim ama simdi bayiliyorum. :catalbicak:

Çok severim kabak tatlısını
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.440
Puan
113
Yaş
69
Konum
Kartepe
Bizde haftada birgün pişer kış geldimi bazen tahinde koyarım öylede severim.:sirin:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst