Fırında Ispanaklı Tavuk Sarma

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.286
Tepki
83.522
Puan
113
Konum
İstanbul
ev-yemekleri_1328180991105.jpg


Fırında Ispanaklı Tavuk Sarma

Yarım kilo ıspanak
750 gran tavuk göğüs eti (dövülüp, inceltilmiş)
1 baş soğan
Kaşar peyniri rendesi
Sıvı yağ
tuz
Kürdan
Yağlı kağıt

Yapılışı :

Yarım kilo ıspanağı yıkayıp, ayıkladıktan sonra ateşte kaynatalım, pişmeye başlasın. Ispanakların piştiğinden emin olduktan sonra bir kenara süzülmeye bırakalım. Süzülen ıspanakları bıçak yarımıyla çok küçük doğrayalım.

Diğer taraftan ince ince doğradığımız soğanları yağda kavuralım ve içine ıspanakları koyalım, ateşte biraz çevirelim. Sonra ateşten alalım. Soğusun. Tuzunu atalım.

Daha sonra yıkadığımız inceltilmiş tavuk göğüslerininin içerisine bu ıspanaklı soğanlı harçtan kapatabileceğimiz, sarabileceğimiz miktarda koyalım. Rulo şeklinde döndüre döndüre saralım. tavuk gögüslerinin ortasına ve yanlarına kürdanla bağlayalım.

Sonra bir tepsiye koyduğumuz yağlı kağıdın üzerine diğer ıspanaklı tavuk göğüslerinide koyalım. 200 derece fırına verelim. tavuk suyunu çekmeye başlarken üzerine kaşar peyniri rendesi koyalım ve kızarmaya bırakalım.

Kaşar peyniriyle iyice kızaran ıspanaklı tavuk gögüslerini ister dalyan köfte gibi rulo şeklinde keserek isterseniz tabağınızda keserek servis yapıp, yiyebilirsiniz.

Tavuk ve tavuk ürünlerini farklı bir şekilde yapıp yiyebilceğiniz değişik bir yöntem.

Not : Yerken kürdanları çıkarmaya çok dikkat edin
Şimdiden Afiyet Olsun!

Kaynak : ev-yemekleri.blogcu

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst