Firinda citir sogan-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Fırında sağlıklı çıtır çıtır soğan halkaları... Kızartma olmadığı için çok az yağ kullanılıyor...
ve pratik...

Malzemeler
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 dilim kuru ekmek
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı
1. Soğanları iri halkalar şeklinde doğrayın. İç içe olan halkaları teker teker ayırın. Yumurtanın beyazını derin bir kapta çatalla biraz çırpın. Soğanları yumurtaya ekleyip karıştırın.
2. Kuru ekmekleri mutfak robotunda çekin. Ekmek yerine galeta unu da kullanabilirsiniz. Ekmeklere unu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Unul karışımı soğanların üzerine dökün ve karıştırın.
3. Fırının ızgara kısmını açın. Unul soğanları cam bir kaba alın. Üzerine zeytinyağını dökün ve fırında soğanlar çıtır çıtır olana kadar pişirin. Çok çabuk pişiyor, fırından fazla uzaklaşmayın.
Afiyet Olsun.

alinti
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.957
Tepki
56.309
Puan
113
Yaş
44
Konum
Almanya
Ben sogani hic böyle yemedim ama eminim lezzetli oluyordur. :huhuu:
 

denizkızı

Daimi Üye
Katılım
23 Şubat 2009
Mesajlar
3.196
Tepki
1.899
Puan
113
Konum
İZMİR
bir kaç kez dışarda yemiştim ama evde yapmayı hiç düşünmedim bak :d
sağol canım benim:huhuu::huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst