Uploaded with
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
malzemeler:
1 su bardagi pirinc
1su bardagi seker
1 su bardagi su
1 litre süt
bir paket vanilin sekeri
bir yumuranin sarisi
yapilisi:
Önceden yarim saat kadar islatilmis pirinci güzelce yikayip süzdükten sonra 1 bardak su ile pirincin piserek suyunu cekmesini sagliyoruz , Pirinci , süt , vanilya ve sekeri ekleyip pisiriyoruz.
Ayri bir kapta cirpmis olduğumuz yumurta sarısını 1-2 kepce kadar sütlacla sıcaga alıştırıp yumurtanin kesilmesini önleyerek sütlaca ekleyip bir kac dakika daha kaynatıp ısıya kaselere paylaştırıyoruz. Fırın tepsisine dizmis oldugumuz kaselerin yarı seviyesine kadar su doldurarak kızgın fırında üzerleri kizarana dek piiriyoruz , afiyet olsun