Fındık Kurdu'nuzun Mutfak Maceraları:)

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.653
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Ellerine sağlık fındığım şahane gözüküyorrr :sevindirikasli:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Sarma ve dolma çeşitlerine bayılırım :bayil: ellerine sağlık canım :huhuu:
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
attachment.php


Malzemeler:

4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartmatozu
1 çay kaşığı karbonat
1,5 su bardağı un

Üzeri için 1/2 su bardağı süt

Yapılışı:

-Şeker,sıvıyağ,süt ve kakaoyu homojen bir kıvam alana dek çırpın(3-4dakika).Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.
-Kalan sıvı karışıma yumurtaları tek tek ilave edin ve karıştırın.
-Un,karbonat ve kabartmatozunu aynı bir kaba eleyin.
-Kuru karışımı üç ayrı aşamada sıvı karışıma , tekrar eleyerek ilave edin. Bu aşamada mikser yerine mutlaka tahta bir kaşık kullanın ve unu hamura çırpar şekilde değil de alt üst ederek yedirin.
-Orta boy dikdörtgen kalıba (Benim kullandığım 18x26cmlik) yağlı kağıt serip hamuru boşaltın. Kağıt kullanmayacaksanız kalıbın sadece tabanını yağlayın, kenarlarına yağ sürmeyin ki kek hamuru kabarırken yan yüzeylere kolayca tutunabilsin.
-170 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
-Ayırdığınız 1 su bardağı kakaolu sosa 1/2 su bardağı süt ilave edin ve çırpın.
-Sıcak kekin her yerine hazırladığınız sosu dökerek yedirin ve sıcak fırına koyup çekmesini sağlayın.
-Kek soğuduktan sonra 1 gün buzdolabında bekletin.
-Soğuk keki dilimleyin. Yaz aylarında dondurma , kış aylardında ev yapımı çikolata sosu ile servis edin.

Tarif netten alıntıdır.

Görseller için özür dilerim kızlar..Gece yaptığım için pastaları aceleyle bu kadar oldu resimler...Ama lezzetler mükemmel..Denendi..:nk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst