Kristen Stewart
Daimi Üye
Başlığa herne kadar profiterol yazsamda şeklini tutturamadığım tatlım desek daha doğru olur
Ama tadı harikaydı
sadece dökerken birz küçük bi tepsi kullanmışım ve büyük dökmüşüm o nedenle olmadı sanırım-ayse
PROFİTEROL
MALZEMELER:
-Yarım paket margarin,
-1bardak su,
-bir çay kaşığı tuz,
1tatlı kaşığı şeker,hepsi bir tencerede yağ eriyene kadar kaynatılır.
-1bardak un ilave edilir,5 dakika kdar kısık ateşte pişirilir.
Hamur soğuduktan sonra,
-3veya 4 tane yumurta teker teker kırılıp hamura yedirilir mikser yardımıyla.daha sonra hamurdan kaşıkla alıp yağlanmış tepsiy istenilen büyüklükte dizilir.
daha önceden ısıtılımış 160 C d iyice kızarana kadar pişirilir ve önemli nokta fırının içinin gözükmesidir.çünkü piştiklerini gördükten sonra düğme kapatılır ama fırının kapağı açılmadan soğumaları beklenir.
Kreması için
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
neşe ablaya ve divinitye çok teşekkürler
ikisinin tarifi kattım kaıştırdım
neden diceksiniz
neşe ablanın tarifiyazıyodum kremaya gelince evde krem şantim yoktu üşendim bi daha almaya
divinitynin tarif geldi aklıma
ondanda krema bölümünü çaldım
Ama tadı harikaydı
sadece dökerken birz küçük bi tepsi kullanmışım ve büyük dökmüşüm o nedenle olmadı sanırım-ayse
PROFİTEROL
MALZEMELER:
-Yarım paket margarin,
-1bardak su,
-bir çay kaşığı tuz,
1tatlı kaşığı şeker,hepsi bir tencerede yağ eriyene kadar kaynatılır.
-1bardak un ilave edilir,5 dakika kdar kısık ateşte pişirilir.
Hamur soğuduktan sonra,
-3veya 4 tane yumurta teker teker kırılıp hamura yedirilir mikser yardımıyla.daha sonra hamurdan kaşıkla alıp yağlanmış tepsiy istenilen büyüklükte dizilir.
daha önceden ısıtılımış 160 C d iyice kızarana kadar pişirilir ve önemli nokta fırının içinin gözükmesidir.çünkü piştiklerini gördükten sonra düğme kapatılır ama fırının kapağı açılmadan soğumaları beklenir.
Kreması için
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
neşe ablaya ve divinitye çok teşekkürler
ikisinin tarifi kattım kaıştırdım
neden diceksiniz
neşe ablanın tarifiyazıyodum kremaya gelince evde krem şantim yoktu üşendim bi daha almaya
divinitynin tarif geldi aklıma
ondanda krema bölümünü çaldım