Fındık Kurdu - Profiterol

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.786
Tepki
49.299
Puan
113
Yaş
40
Konum
Çıkmaz Sokak
Başlığa herne kadar profiterol yazsamda şeklini tutturamadığım tatlım desek daha doğru olur:D

Ama tadı harikaydı

sadece dökerken birz küçük bi tepsi kullanmışım ve büyük dökmüşüm o nedenle olmadı sanırım-ayse


PROFİTEROL
MALZEMELER:
-Yarım paket margarin,
-1bardak su,
-bir çay kaşığı tuz,
1tatlı kaşığı şeker,hepsi bir tencerede yağ eriyene kadar kaynatılır.
-1bardak un ilave edilir,5 dakika kdar kısık ateşte pişirilir.
Hamur soğuduktan sonra,
-3veya 4 tane yumurta teker teker kırılıp hamura yedirilir mikser yardımıyla.daha sonra hamurdan kaşıkla alıp yağlanmış tepsiy istenilen büyüklükte dizilir.
daha önceden ısıtılımış 160 C d iyice kızarana kadar pişirilir ve önemli nokta fırının içinin gözükmesidir.çünkü piştiklerini gördükten sonra düğme kapatılır ama fırının kapağı açılmadan soğumaları beklenir.

Kreması için

2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya


neşe ablaya ve divinitye çok teşekkürler

ikisinin tarifi kattım kaıştırdım:D

neden diceksiniz

neşe ablanın tarifiyazıyodum kremaya gelince evde krem şantim yoktu üşendim bi daha almaya

divinitynin tarif geldi aklıma

ondanda krema bölümünü çaldım:cokkomik:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst