Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Fındık Kurdu -Mısır Unlu Hamsi Tava

Konu, '"Deniz Ürünleri"' kısmında Fındık Kurdu tarafından paylaşıldı.

  1. Fındık Kurdu

    Fındık Kurdu Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    47.854
    Beğeniler:
    49.335
    [​IMG]

    İlk denememde hüsrana uğradıktan sonra sizden aldığım tüyolarla internetten bir tarif buldum.

    Harika oldu,eşim de bende bayıldık.

    İşte hamsi tava:catalbicak:

    Malzemeler:
    1.Bir kilo Hamsi
    2.Mısır unu
    3.Tereyağı
    4.Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, yenibahar
    Hazırlanışı:•Hamsilerinizin kılçıklarını ayıklayın.

    •Hamsileri iyice yıkayın ve sularının süzülmesi için biraz süzgeçte bekletin.
    •Hamsileri tuzlayın.

    •Mısır ununu baharatlarla karıştırın.
    •Hamsileri mısır ununa iyice bulayın.

    •Tavanızı ısıtın ve bir kaşık kadar tereyağını erittikten sonra ateşten alın.
    •Hamsileri tavanıza resimde görüldüğü gibi dizin, aralarında boşluk bırakmadan dizmeye özellikle dikkat edin, çevirirken dağılamamaları için birbirlerine çok yakın ve hatta sıkı sıkı dizmelisiniz.

    •Tavanızı tekrar ocağa alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın, hamsiler kızarında kapağı kapatıp tencereyi ters çevirin, bu esnada elinize yağ damlatmamaya dikkat edin, kapağa aldığınız hamsileri, kapaktan kaydırarak tavaya geri alın ve diğer taraflarını da pişirin.
    •Yağ ilave etmek gerekirse tavanın kenarında eriterek ilave edebilirsiniz.
    •Kesinlikle sıcakken tüketin ve yanında bol salata ile.



     

    Ekli Dosyalar:

    sadiye, Lilav, ferah ve 6 kişi daha bunu beğendi.
  2. maviboncuk

    maviboncuk Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    25.638
    Beğeniler:
    16.859
    hamsi hamsi hamsiden başka balıkta yemem ellerine sağlık canım:lululu::lululu:
     
    Fındık Kurdu bunu beğendi.
  3. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Fındık Kurdu

    Fındık Kurdu Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    47.854
    Beğeniler:
    49.335
    Ben daha önce unla kızartıyodum,ama evlendikten sonra hep fırında yapıyodum.

    Bu halini eşimde bende çok sevdik,sanırım bundan böyle bizim evde hamsiler hep tavada pişecek.

    Hem pratik,hem lezzetli bir tarif:catalbicak:
     
    maviboncuk bunu beğendi.
  4. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Fındık Kurdu

    Fındık Kurdu Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    47.854
    Beğeniler:
    49.335
    Zaten patates kızartır gibi bol yağ koymamıştım gıcık.

    Suyu da yoktu.

    Tek hatam kapağı kapatmak oldu,yeniden denedim ve harikao ldu kapaksız haliylee

    Tereyağ sürdüm çok az tavaya nefis oldu,tavsiye ederim.

     
    maviboncuk bunu beğendi.
  5. maviboncuk

    maviboncuk Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    25.638
    Beğeniler:
    16.859


    ben bi kere yedim böyle nefis canım kaynanam yaptı onuda gidince yapcak yine evlendiğimde bende böyle yparım ....yağda pişiriyoduk biz de
     
    Fındık Kurdu bunu beğendi.
  6. Hanımefendi.com

    Hanımefendi.com Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    8.209
    Beğeniler:
    8.215
    Harika görünüyo ellerine sağlık
    Dün annemle denedik ama hamsileri kaydırırken baya zorlandık :)
     
    Fındık Kurdu bunu beğendi.
  7. Kardelen27

    Kardelen27 Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    4.159
    Beğeniler:
    3.758
    bende hep tavada yapıyorum ev halkı çok seviyor
     
    Hanımefendi.com ve Fındık Kurdu bunu beğendi.
  8. maviboncuk

    maviboncuk Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    25.638
    Beğeniler:
    16.859
    ellerine sağlık canım çok severek yerim bizde yaparz ve akşama kalmaz ne zamandır yapmıyoruz o yarı canım çekti:lululu:
     
    Fındık Kurdu bunu beğendi.
  9. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Fındık Kurdu

    Fındık Kurdu Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    47.854
    Beğeniler:
    49.335
    Ben düz bi tepsim vardı ona çevirdim canım

    Yağ sürmüşmüydünüz tavaya ozaman rahat çıkıyor-ayse
     
  10. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Fındık Kurdu

    Fındık Kurdu Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    47.854
    Beğeniler:
    49.335
    Gerçekten çok gzel oluyomuş ablacım,daha önce denemediğime pişman oldum
     
    Kardelen27 bunu beğendi.
  11. *Hülya*

    *Hülya* Daimi Üye

    Kayıt:
    19 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.965
    Beğeniler:
    6.519
    bahsettiğim balık tavam :hulya:



    [​IMG]
     
    Fındık Kurdu bunu beğendi.
  12. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Fındık Kurdu

    Fındık Kurdu Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    47.854
    Beğeniler:
    49.335
    Ooooo harika görünüyor Hülya,hemşom nasıl da biliyor ağzının tadını
     
  13. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Fındık Kurdu

    Fındık Kurdu Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    47.854
    Beğeniler:
    49.335
    Tamam ablacım,ustam diyosa doğrudur.-hmm
     
    ayser bunu beğendi.
  14. maviboncuk

    maviboncuk Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    25.638
    Beğeniler:
    16.859
    harika ablam harika
     
  15. *Hülya*

    *Hülya* Daimi Üye

    Kayıt:
    19 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.965
    Beğeniler:
    6.519




    güldüm bu söze şimdi :kptmya:
    napayım balık zahmetli bir iş
    illaki usulune göre olacak
    o kadar emek vermişiz değil mi
     
    Fındık Kurdu bunu beğendi.
  16. elis

    elis Daimi Üye

    Kayıt:
    1 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    4.752
    Beğeniler:
    4.883
    su an bile yiyebilirim,,,,,harika bi goruntu,,,,eline saglik balim,,,
     
    Fındık Kurdu bunu beğendi.
  17. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Fındık Kurdu

    Fındık Kurdu Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    47.854
    Beğeniler:
    49.335
    Dizmesi uğraştırıyor ama hızlı pişiyor:catalbicak:
     
  18. maviboncuk

    maviboncuk Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    25.638
    Beğeniler:
    16.859
    yapması uzun yemesi kısa:kptmya:
     
  19. *Hülya*

    *Hülya* Daimi Üye

    Kayıt:
    19 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.965
    Beğeniler:
    6.519
    fındık bu sefer olmuş bak parçalanmamış
    dizme işi önemli balıkta
    ve de sık dizmek
    zaten sende püf noktalarını iyice kapmışsın bu sefer:sila:
     
    Fındık Kurdu bunu beğendi.
  20. *Hülya*

    *Hülya* Daimi Üye

    Kayıt:
    19 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.965
    Beğeniler:
    6.519
    hamsinin gerçektende tavası güzel lezzetli oluyor
    fırında daha az kokmasına rağmen ben tavada daha çok zahmete katlanıp hep tavasını yaparım
     
    Fındık Kurdu bunu beğendi.