Fındık Kurdu -Mısır Unlu Hamsi Tava

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
attachment.php


İlk denememde hüsrana uğradıktan sonra sizden aldığım tüyolarla internetten bir tarif buldum.

Harika oldu,eşim de bende bayıldık.

İşte hamsi tava:catalbicak:

Malzemeler:
1.Bir kilo Hamsi
2.Mısır unu
3.Tereyağı
4.Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, yenibahar
Hazırlanışı:•Hamsilerinizin kılçıklarını ayıklayın.

•Hamsileri iyice yıkayın ve sularının süzülmesi için biraz süzgeçte bekletin.
•Hamsileri tuzlayın.

•Mısır ununu baharatlarla karıştırın.
•Hamsileri mısır ununa iyice bulayın.

•Tavanızı ısıtın ve bir kaşık kadar tereyağını erittikten sonra ateşten alın.
•Hamsileri tavanıza resimde görüldüğü gibi dizin, aralarında boşluk bırakmadan dizmeye özellikle dikkat edin, çevirirken dağılamamaları için birbirlerine çok yakın ve hatta sıkı sıkı dizmelisiniz.

•Tavanızı tekrar ocağa alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın, hamsiler kızarında kapağı kapatıp tencereyi ters çevirin, bu esnada elinize yağ damlatmamaya dikkat edin, kapağa aldığınız hamsileri, kapaktan kaydırarak tavaya geri alın ve diğer taraflarını da pişirin.
•Yağ ilave etmek gerekirse tavanın kenarında eriterek ilave edebilirsiniz.
•Kesinlikle sıcakken tüketin ve yanında bol salata ile.



 

Ekli dosyalar

  • Picnik collage.jpg
    Picnik collage.jpg
    64,1 KB · Görüntüleme: 162
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Ben daha önce unla kızartıyodum,ama evlendikten sonra hep fırında yapıyodum.

Bu halini eşimde bende çok sevdik,sanırım bundan böyle bizim evde hamsiler hep tavada pişecek.

Hem pratik,hem lezzetli bir tarif:catalbicak:
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
hamsiyi çok az yağla kızartacaksın öyle ptates kızartır gibi olmaz ...göz kararı işte yağı koyacaksın ..mısır ununu da çok koyarsan çok çıtır olur az koyarsan lezzetli olmaz ..tam kıvamını tutturup unlaman gerek ..hamsiyi sürekli kontrol edeceksin pişerken ...kapağını kapatırsan sulanmaz ..ben de kapatarak pişiriyorum birşey olmuyor..hamsinin suyunu ii süzmemiş olmayasın ondan sulu kalmış olabilir...bir de tavaya bu kadar sıkış dizersen dağılır ...çok sıkışık dizmemelisin..

Zaten patates kızartır gibi bol yağ koymamıştım gıcık.

Suyu da yoktu.

Tek hatam kapağı kapatmak oldu,yeniden denedim ve harikao ldu kapaksız haliylee

Tereyağ sürdüm çok az tavaya nefis oldu,tavsiye ederim.

 

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
Ben daha önce unla kızartıyodum,ama evlendikten sonra hep fırında yapıyodum.

Bu halini eşimde bende çok sevdik,sanırım bundan böyle bizim evde hamsiler hep tavada pişecek.

Hem pratik,hem lezzetli bir tarif:catalbicak:


ben bi kere yedim böyle nefis canım kaynanam yaptı onuda gidince yapcak yine evlendiğimde bende böyle yparım ....yağda pişiriyoduk biz de
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
fındık bu sefer olmuş bak parçalanmamış
dizme işi önemli balıkta
ve de sık dizmek
zaten sende püf noktalarını iyice kapmışsın bu sefer:sila:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst