Fındık Kurdu -Galeta Unlu Rulo Poğaçam

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.299

Öncelikle bu güzel tarifi bizlerle paylaşığı için incime çok ama çok teşekkür ediyorum

https://www.hanimefendi.com/pocalar-borekler/15641-galete-unlu-rulo-poca-resimli.html

GALETA UNLU RULO POGACA

2nkqwds.jpg

eja4pt.jpg

Galeta Unlu Rulo Poğaça

Malzemeler:

* 150 gram margarin
* yarım su bardağı zeytinyağı
* yarım su bardağı yoğurt
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* bir tutam tuz
* 1 yumurta (sarısı içine, beyazı dışına)
* 3 su bardağı un (birden boşaltmayın)
* Üzeri için 1 çay bardağı kadar galeta unu

İç Harcı:

* 4 tane orta boy haşlanmış patates
* karabiber, kırmızı biber, tuz
* 50 gram rende beyaz peynir
* bir tutam ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı:

Un dışındaki tüm malzemeyi karıştırın.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar unu kaşıkla kontrollü bir biçimde ekleyin.
Hamuru ikiye bölün ve unlu zeminde merdane yardımıyla açın. Fazla kalın yada ince olmayacak.
İç malzemesinin tümünü karıştırın.
İçin yarısını açtığınız hamurun tümüne yayın ve hamuru rulo yaparak kapatın. (Kenarları hafif kapatarak düzgün bir rulo olmasına dikkat edin)
Rulonun üst tarafına yumurta akını sürün. Galeta ununun birazını zemine boşaltın ve yumurta sarılı kısmı üzerine yuvarlayın. Bu biçimde rulonun etrafının tamamını galeta ununa güzelce bulayın. Verev dilimleyerek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Diğer hamur içinde aynı işlemi uygulayın ve 190 dereceli önceden ısınmış fırında poğaçaları pişirin.

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
gercekten hakkederek aldin birinciligini findigim
özelime geldigi andan itibaren favorimdi
ve favorimin birincilik almasi cok güzel
ellerine emegine saglik canim
mutlaka denicem
benimde var rulo pogacam ama galete unlu diil
harika görünüyo
ama ben sadece peynirli yapicam
:eek::eek::eek:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
Ellerine sağlık canım. Poğaça sevmeme rağmen bu poğaçanın görüntüsü beni mest etti zaten. Eminim tadı da harikadır. :gulcicek:

G

guzelcem

Misafir
ellerine emeğine sağlık canısı en son benim haberim oluyor geç kaldım kusura bakmayın oldukça yoğunum :( ilk fırsatda deniycem inşallah poğaçanı yapmaya.

gurbetkusu

Daimi Üye
Tepki
1.309
findugum ben pazar gunu yaptim pogacayi inan super oldu ilk deneyimim bu pogacayi ama tam tutturabilmisim ustelik yapilisi cok basit tutturamaman imkansiz diyebilirim ev halkida begendi hatta komsular gelmisti onlarada ikram ettim artik favori pogacalarimdan bitanesi tadi cok hos mis gibi patateste o pogacaya ayri bir lezzet katiyor denemezi tavsiye derim canlar-ayse

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.924
Ellerıne saglık az işgal etmedı bızım ev sohbetlerımızı senın bu pogacan :findik:

Ilk defa galeta ununu boyle bır durumda gordum ve bana gore gercekden sıradısı ve mukemmel :sutarafa:

OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.299
findugum ben pazar gunu yaptim pogacayi inan super oldu ilk deneyimim bu pogacayi ama tam tutturabilmisim ustelik yapilisi cok basit tutturamaman imkansiz diyebilirim ev halkida begendi hatta komsular gelmisti onlarada ikram ettim artik favori pogacalarimdan bitanesi tadi cok hos mis gibi patateste o pogacaya ayri bir lezzet katiyor denemezi tavsiye derim canlar-ayse

canım beğenmene sevindim

gerçekten çok kolay yapımı

ben de sık sık yapmayı dşünüyorum

hatta bugün belki yine yapabilirim:dusun:

roşum

Daimi Üye
Tepki
329
fındıkım ellerine sağlık ,nefis görünüyo,
hafta sonu gelecek misafirlerime yapmayı düşünüyorum,
malzeme listesindeki z.yağı hakiki olan dimi,zira hamur içinde kullanıldıını bilmiyorum:utandim:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar