Fındık Krokanlı İrmik Helvası

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
50042694.jpg


Fındık Krokanlı İrmik Helvası

2,5 su b. irmik
2 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
Şerbeti İçin
2 su b. süt
2 su b. su
2 su b. toz şeker
Krokanı İçin
1 su b. toz şeker
1 su b. fındık

Hazırlanışı
Krokanı için 1 su b. toz şekeri tavaya alarak eriyene kadar karıştırmadan bekleyin. Erimeye başlayınca üzerine fındıkları da ekleyin. Yanmasına müsade etmeden karamelize olduktan sonra yağlanmış ısıya dayanıklı tepsiye dökerek soğumasını bekleyin. Soğuyup sertleşince merdane ile kırarak toz hale getirin.

Tereyağını ve sıvıyağını tavaya alarak eritin. Sonra irmiği ekleyerek kısık ateşte karıştırarak kavurun.

Diğer tarafta şerbeti için süt, şeker ve toz şeker kaynatın. İyice kavrulmuş un kokusu çıkınca üzerine şerbetini dökerek karıştırın. Şerbetini çekince altını kapatıp kapağı kapalı biraz demlendirin.

Pişen helvayı dilediğiniz gibi servis edip, üzerine bol krokan serperek sıcacık servis edin.
Alıntıdır...
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
İrmik helvasını severim birde böyle deneyeceğim çok güzel görünüyor ellerine sağlık-hmm
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.668
Tepki
3.186
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
çok güzel görünüyor ellerine sağlık ben yaparken şiresiyle fazla kaynatmıyorum biraz kıtır bırakıyorum daha güzel oluyor birde öyle deneyin derim-hmm-hmm
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Değişik bir tat. İrmik helvası pek sevmem; ama bu şekilde harika gözüküor-hmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst