Fıdıgabın (Kıymalı Çerkez mantısı)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul


Fıdıgabın (Kıymalı Çerkez mantısı)

Malzemeler

1 kg buğday unu
Aldığı kadar su
Yeteri kadar tuz

İç malzeme için;

½ kg kıyma
1 orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
Üzerine gezdirmek için; 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

Hazırlanışı

Un, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamur oklava ile açılır. Su bardağı ile yuvarlak kesilir . Kıyma, ince kıyılmış soğan, sarımsak, karabiber ve tuz ile hazırlanmış harçtan içine bir miktar konur. Yarım daire biçiminde kapatılır. Kaynar, tuzlu suda, ağızda dağılacak kıvama gelene dek pişirilir. Mantılar tabağa alındıktan sonra üzerine tereyağı ve kırmızıbiber gezdirilir.
Alıntı



 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst