Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Fettuccine Alfredo Tarifi

Konu, 'Makarnalar' kısmında lezzetliyemek tarafından paylaşıldı.

  1. lezzetliyemek

    lezzetliyemek Yeni Üye

    Kayıt:
    5 Mart 2015
    Mesajlar:
    2
    Beğeniler:
    1
    Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle birlikte fettuccine alfredo yapacağız.Yapması son derece basit bir makarna. Ama diyette olanlarınız varsa şimdiden uyarıyım biraz kalorili bir yemek. Aslında Fettuccine Alfredo krema,tereyağı ve parmesan peyniri. Çok hızlıca 10 dakikada yapabileceğiniz bir makarna ve çok doyurucu çok lezzetli oluyor.
    [​IMG]

    Fettuccine Alfredo Malzemeleri

    Malzemeler: Yarım paket fettuccine,1 adet tavuk göğsü,2 yemek kaşığı tereyağı,1 su bardağı krema,yarım su bardağı parmesan peyniri.

    Fettuccine Alfredo Yapılışı



    Şimdi ilk olarak tavukları tavada soteleyerek işleme başlayacağız.Fettuccine Alfredo aslında tavuk olan bir yemek değildir ama tavuklu da çok fazla yapılır.Ben gerçekten tavuğu da yakıştırıyorum bu tarife. Ondan bugün tavuklu versiyonu yapacağız sizlerle birlikte :)

    Tavukları sotelemeden önce tavanın altını açıyoruz, biraz ısınmasını bekliyoruz ve tereyağın yarısını ekleyeceğiz. Tereyağı erirken tavuklara tuz ve karar biber ekleyin. Bu çok önemli bir adım.Bunu yapmazsanız tavuklar makarnanın içinde tatsız tuzsuz kalacaktır.

    Ondan mutlaka tuzunuzu karabiberinizi tavukları sotelemeden önce ilave edin. Tavukları 4-5 dakika soteledikten sonra bir tabağa alıyoruz. Aynı tencerede sosu yapmaya devam edeceğiz. Şimdi aynı tavaya 1 su bardağı kremayı ekliyoruz.İçine de ayırdığımız 1 yemek kaşığı tereyağını koyacağız ve 5 dakika ikisini pişireceğiz.

    Bu arada suyumuzu kaynatıyoruz. Suyun içine biraz tuz koyuyoruz.Kaynayınca fettuccineyi haşlayacağız. Kremayı 5 dakika orta ateşte ısıttıktan sonra parmesan peynirini ekliyoruz. Parmesan peyniri fettuccine alfredonun olmazsa olmazı. Muhteşem bir lezzet katıyor.Biraz da sertleştiriyor ve koyulaştırıyor.

    Biraz tuz biraz da karabiber ekleyeceğiz ama çok fazla tuz eklemeyeceğiz çünkü peynirde ekledik. Ama çok hafif tuz istiyor genellikle.Krema karabiberi çok seviyor. Biraz da muskat rendesi ekleyeceğiz. Muskat aslında evinizde yoksa hiç düşünmenize gerek yok.Almanıza bile gerek yok ama kremalı lezzetlere çok fazla yakışan bir baharat.

    Benimde evimde vardı böyle kremalı tariflerde faydalanabilirsiniz sizinde evinizde varsa.Kabuğundan biraz ekleseniz yeterli çünkü çok güçlü bir baharat.Tavukları da sosun içine ekliyoruz ve herşeyi güzelce karıştırıyoruz. Artık makarnamızı sosun içine koyabiliriz. Şimdi herşeyi güzelce karıştırıp bir tabağa alın ve artık Fettuccine alfredonuz hazır. Afiyet olsun..
    Kaynak:Fettuccine Alfredo Tarifi - Lezzetli Yemek Tarifleri
     
    ferah bunu beğendi.