Feng Shui Ev Dekorasyonu

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Sözlük anlamı olarak Su ve Rüzgar olan Feng Shui ifadesi doğayı etkileyen faktörleri açıklamaktadır. Doğayı yönlendiren Su ve Rüzgar güçleridir Feng Shui ‘ye göre…

chi0155413.jpg


Feng shui Giriş Kapısı

** Giriş kapısının karşısındaki kısımda kesinlikle ayna bulundurulmamalıdır, konuğun enerjisi aynadan yansımak koşuluyla Feng Shui görüşüne göre misafirin evden ayrılma isteği artacaktır. Feng Shui ayna yaklaşımı gereği aynalar başka mekanlarda barındırılmalıdır.
** Giriş kapısının karşısında merdiven bulundurulmamalı, Feng Shui mekan dekorasyonuna göre eğer merdiven bulunuyorsa çeşitli bitkiler ile merdiven gizlenmelidir.
** Sokak kapısının olduğu alanda ve karşı bölgesinde kolon tarzı, keskin geçişli motifler olmamalı, varsa çeşitli bitkilerle kapatılmalıdır…
** Giriş kapısının karşısında ayna bulundurulmamalı, gelen misafirin enerjisinin geldiği gibi dışarı gitmesine izin verilmemelidir.
Feng Shui Çalışma Odası
** Çalışma odası Feng Shui chi tasarımı olarak olabildiğince sade olmalıdır… Sadelik rahat bir çalışmayı getirecektir.
** Çalışma odası koridor sonundaki odalar olarak tercih edilmemeli, çalışma masasının arkası duvara yaslanmalıdır.
** Feng Shi Chi’ye çalışma masasına yakın bölgede pencere bulundurulmamalı; fakat pencere var ise perde tarzı dekoratif ögelerle kapatılmalıdır.
** Çiçekleri çalışma odasında güneydoğu tarafında kullanmanız önerilmektedir ve kullandığınız çiçekler yapma çiçek olabilir, ya da yapma çiçek olabilir; fakat kesinlikle kurutulmuş çiçek kullanmamalısınız.
Feng Shui Mutfak
** Mutfak alanında da doğadan etkilenen Feng Shui Mutfak dekorasyonu, ateş ve su elementlerini baz alıyor. Ateş ve su elementleri kesinlikle karşı karşıya gelmemelidir. Ateş elementini Ocak ve fırın temsil ederken, su elementini ise buzdolabı ve lavabo temsil etmektedir.
** Ocak, fırın ve lavabo, buzdolabı gibi ögeler mutfakta yan yana veya karşılıklı olarak yerleştirilmemeli, Feng Shui Mutfak Dekorasyonuna uygun olarak farklı bölgelere yerleştirilmelidir.
** Mutfağın karşısında lavabo ve dolayısıyla lavabo kapısı bulundurulmamalıdır.
** Mutfakta kullanılan ocak bölgesinde pencere bulundurulmamaya dikkat edilmelidir.
** Ateşi temsil eden ocak ile birlikte tuvalet duvarı aynı duvar olmamalıdır.
afengshuikitchen0938927.jpg


Feng Shui Yemek Odası
** Yemek Odası, Feng Shui Yemek Odası felsefesine göre giriş kapısından görülebilecek bir bölgede olmamalı ve karşısında tuvalet yer almamalıdır.
** Yemek Masası sandalyeleri 6, 8 ya da 12 rakamlarında olmamalıdır ve bunun yanında 4 sandalye miktarı Feng Shui Yemek Odası anlayışı esaslarına ters düşmektedir.
** Yemek Masaı, Feng Shui Chi geleneklerine göre köşe, dar mekanlara yerleştirilmemelidir; bereketin azalacağı inanışına göre daha ferah ortamlar tercih edilmelidir.
** Yemek masası küçük ve dar köşelere yerleştirilmemeli fakat bu alanlar da değerlendirilmelidir. Feng Shui esaslarına göre giriş kapısı ve mutfak alanlarında kullanılmayan ayna burada kullanılabilir.
loridennislimekitchene1.jpg


Feng Shui Oturma Odası
** Oturma Odası dekorasyonu sırasında sade mobilyalar tercih edilmeli ve dekoratif ögelerde keskin çizgilere sahip motiflerden kaçınılmalıdır.
** Kolon ve benzeri sivri köşeli çıkıntılara sahip alanlar mevcut ise çeşitli bitki ve paravanlar ile bu kısımlar kamufle edilmelidir.
** L oturma odası tasarımlar Feng Shui Chi esaslarına uygun değildir ve renk seçimi Feng Shui Renkler bakımından sade olmalıdır.
** Yüksek dolaplar duvara yaslı olarak oturma odasına yerleştirilmeli ve oturma odalarında düzgün geometrik şekiller tercih edilmelidir, girinti ve çıkıntılardan uzak durulmalıdır.
** Oturma odalarında içerisinde su bulundurduğumuz vazo veya balık akvaryumu gibi ögeleri arkamıza almamalı, yüzümüzü onlara dönük tutmalıyız….
** Feng Shui Oturma Odası esaslarına göre pozitif enerji parlak renkler ve hoş resimler ile sağlanabilr, bu sebeple oturma odasında hoş resimlere yer vermeliyiz.
livingroom10819403.jpg
Feng shui Oturma Odası

Feng Shui Tuvalet ve Banyo
** Tuvalet alanı ile yatak odamız aynı duvarı paylaşacak şekilde yerleştirilmemeli, aksi takdirde negatif enerji duvardan aşacak ve yatak odasındaki bireyleri olumsuz olarak etkileyecektir.
** Dubleks tarzı evlere sahip iseniz, lavabo gibi alanların alt katında yatmanız size negatif enerji verecektir, bu sebeple Tuvalet ve banyo altında uyumaktan çekinmelisiniz.
** Tuvalet ve banyo gibi alanlar Oturma odalarının karşısında olmamasına dikkat etmelisiniz, böylelikle dostlarınız ve arkadaşlarınızla olan iletişiminizde sorun yaşamayacaksınız…
** Maddi olanaklarınız ve iş imkanlarınızın çeşitliliği açısından etkilediği düşünüldüğü için mutfak karşısında yer almaması gerekmektedir.
** Tuvalet alanlarının kapıları yatak odamızın karşı kısmında yer almamalı, aksi takdirde negatif enerji akışı sebebiyle bronşit ve akciğer rahatsızlıklarıyla karşı karşıya kalabiliriz…
fengshuibathroommainful.jpg
Feng shui Banyo ve Tuvalet


** Yatak odası renk seçiminde sade fakat sıcak tarzda renk seçimi yatak odası atmosferini ve yatak odası dekorasyonu konusunu etkileyecektir.
** Japonların kullandığı ve bizde rahle olarak adlandırılabilecek olan baş dinlendirme için tahta zeminler bulundurun, bu Feng Shui huzuruna erişmenizi sağlayacaktır.
** Yatak odanızda atmosferi ağırlaştıracak resim ve tablolar kullanmaktan kaçının ve Feng Shui Yatak Odası esaslarına göre yatak odasına ayna asmamanız yararınıza olacaktır.
** Yatak odasında uyku pozisyonunda ayaklarımız kapıya doğru olmamalı ve kullandığımız yorganlar geometrik şekiller içermemelidir. Geometrik şekiller odadaki negatif enerjiyi daha çok yayacaktır ve böylece uyku sırasında rahatsız olabileceğizdir…
** Yatak odasında yatağımızın bulunduğu alan üzerinde kiriş ayrılığı temsil ettiği için bulunmamalı ve diğer alanlarda da bu kural uygulanmalıdır. Ayrılığı ve negatif enerjiyi temsil eden bu alanlar çeşitli paravanlarla kamufle edilmelidir.
** Evli olan çiftler için Feng Shui Yatak Odası esaslarına göre tek kişilik yatakların yan yana getirilerek kullanılması uygun değildir, ayrılığı sembolize eden bu davranış çiftlerde huzursuzluğa sebep olacaktır…
** Yatak odasında Feng Shui Chi esaslarına göre elektromanyetik dalgaları yansıtan ve negatif enerjiyi artıran elektronik cihazlar bulundurulmamalıdır ve bunun yanında su içeren ögelere de yer verilmemelidir. Özellikle belirtmek gerekirse yatak odalarında akvaryumlardan kaçınmak gerekir…
j039969205470010551655.jpg
Feng Shui Yatak Odası
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst