Felisity'nin birbirinden güzel tariflerine buyurun hanımlar

OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
bıçağı ıslayıpta şeritler halinde kesersen birde muhallebisi kıvamında olursa çok güzel sarılır canım. ben ilk yaptığımda bişeye benzememişti ikinci yaptığımı eşim sardı süper oldu,sonra hırs yaptım sonuç bu -kop
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Felicim mutfağındaki lezzetlerine bayıldım canım.
Bazı resimleri göremesemde inan her biri müthiş tatlar belli görüntü süper çünkü.:kayris:
Ellerine sağlık birtanem.
Yeni eklemeleri bekliyorum,özellikle görümcene hazırladığın siyah masa örtüsü üzerine servis mükemmeldi,yalnız sanki bardakları yanlış yerrdemiydi:gul:işin şakası tabi:eek:
Sen yaparsında yanlışmı olur beee:eek:
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
Felicim mutfağındaki lezzetlerine bayıldım canım.
Bazı resimleri göremesemde inan her biri müthiş tatlar belli görüntü süper çünkü.:kayris:
Ellerine sağlık birtanem.
Yeni eklemeleri bekliyorum,özellikle görümcene hazırladığın siyah masa örtüsü üzerine servis mükemmeldi,yalnız sanki bardakları yanlış yerrdemiydi:gul:işin şakası tabi:eek:
Sen yaparsında yanlışmı olur beee:eek:

şimardım valla çok teşekkürederim
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
yılbaşı menüm ve masam
24yo93p.jpg


tavuk sarma
14jn6ex.jpg


içli köfte
15af0j.jpg


humus
1h5v88.jpg


havuç kabak tarator
2lth56h.jpg



menüm

mercimek çorbası
tavuk sarma
içli köfte
humus
salata
havuç kabak tarator
meyve salatası
cevizli kadayıf tatlısı
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Ben havuç kabak tarator ve içli köfteyi istiyorum. Harika bir sora ellerine sağlık:huhuu:
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
keklerimiz yarışıyor adlı yarışmaya bu kekle katılmıştım birinci olamamıştım:uzgun:yarışmalarda şansım yok sanırım:uzgun:

resim


renkli portakal rüyası
Malzemeler
•2 yumurta
•1.5 su bardağı şeker
•1 su bardağı portakal suyu
•1 çay bardağı zeytinyağı
•1 yemek kaşığı portakal sosu
•2,5 su bardağı un
•1 vanilya
•1 kabartma tozu
•1 silme çay kaşığı karbonat
•1 çay kaşığı zerdeçal

Portakal sosu için:
•1 su bardağı portakal suyu
•2 yemek kaşığı şeker

Portakallı kek yapımı:

•Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın.
•Un kabartma tozu ve karbonat haricindeki malzemeleri ekleyip karıştırın.
•Kalan malzemeleri de ekleyip 1 dakika kadar daha çırpın.
•Yağladığınız 26 cm.lik tepsiye veya kek kalıbına hamurun yarısını dökün. diğer yarısına gıda boyası ekleyip çırpın ve üzerine dökün
•200 derecelik önceden ısınmış fırına keki sürün. Kabarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye düşürüp içi pişene kadar bekleyin. Kürdan batırıp bakın. Eğer kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiştir.
•Portakal suyu, ve şekeri karıştırarak kekin üzerine döküp dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
buda yeni biten pasta yarışmasından

kuru fasulye pastası

resim


1 su bardağı haşlanmış Kuru Fasulye
3 adet Yumurta
1 su bardağı Toz Şeker
1,5 su bardağı Un
Yarım su bardağı dövülmüş Ceviz
Yarım su bardağı Margarin
1 tatlı kaşığı Tarçın
1 paket Vanilya
1 paket Kabartma Tozu

Hazırlanışı :
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpın. Eritilmiş margarini, unu, vanilyayı ve tarçını ekleyip karıştırın. Haşlanmış ve ezilmiş kuru fasulyeyi irice dövülmüş ceviz içiyle karıştırın. Kek hamurunu yuvarlak bir kek kalıbına boşaltın. Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dk. kadar pişirin. Keki kalıpta 10 dk. kadar beklettikten sonra çıkartıp servis yapın.

Kreması : 3 çorba kaşığı un,2 çorba kaşığı kakao,bi su bardağı şeker,500 gr süt,vanilya,bir paket krem şanti
krema pişince krem şantiyle çırpılacak sonra kullanılacak
üzerindeki çam şekillerini şeker hamuruyla yaptım

Afiyet Olsun
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst