Faydalı Firefox Eklentileri

Çilekli Sakız

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
1 Şubat 2009
Mesajlar
4.185
Tepki
5.840
Puan
113
Yaş
33
Konum
İzmir/ Tokat
BugMeNot

Bu eklenti forum sitelerinin genelinde üyelik almadan giriş yapabilmenize ve linkleri görüntüleyebilmenize imkan veriyor. Tabi ki bazı adreslerde çalışmıyor. Nasıl adresler dersek; ücret karşılığında hizmet sunan forum sitelerinde genelde üyelik alımları da ücretlidir. Bu forumlarda tabi ki işe yaramaz, şimdiden söyleyeyim. Nasıl kullanacağımıza gelirsek; bir forum sitesine giriyoruz ve kullanıcı adı kısmına gelip sağ tıklıyoruz. Alt kısımda "Login with Bugmenot" türevinde bir seçenekle karşılaşacaksınız ve ona tıkladığınızda bu eklentinin o forum için size sağladığı üyelikle foruma giriş yapabileceksiniz.

Site tanıtımı:
BugMeNot bir çok web sitesi için kullanıcı adı ve şifre veren bir web sitesi. Bazı web sitelerinde üyelikleri olan kişiler bu bilgileri bugmenot.com adresinde paylaşıyorlar. Bu sayede girmek istediğiniz sitelere üye olmakla uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. Milyonlarda kullanıcı olan bu sistem sayesinde gereksiz hesap açma işleminden kurtulduğunuz gibi, spamlarlada uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. Hesapların çalışıp çalışmadığınıda bildirebileceğiniz bir sistem olan BugMeNot gün geçtikçe Türk site hesaplarınıda barındırmaya başlıyor. Bu eklenti sayesinde o site için BugMeNot’ta kayıtlı kullanıcı bilgisi varsa doğrudan sağ tuşla giriş yapabiliyorsunuz. İnternette gezinmeyi son derece hızlı hale getirecek bu eklenti sayesinde google’dan ulaştığınız sitelerin aradığınız şeyi gerçekten verip vermediğini anlamak için üye olmanız gerekmeyecek.




gTranslate
Firefox kullanıcılarını yine özel hissettirecek bir eklenti. Qtranslate eklentisi sayesinde internet sitesinde gezinirken anlamını bilmediğiniz bir metni anında başka dillere çevirebilirsiniz. Bütün kullanıcıların mutlaka yüklemesi gereken bu eklentinin desteklediği diller arasında Türkçe’de bulunmakta. Aşağıda listesi verilen dillerin hepsine rahatlıkla çeviri yapan bu eklenti sayesinde internet sitesinde yer alan metni seçtikten sonra sağ tıklamanız yeterli. Google Translate alt yapısını kullanan bu eklenti oldukça hızlı çeviriler yapabiliyor.

Aşağıdaki listede yer alan diller arsında çeviri yapabilirsiniz;

Afrikaans, Albanian, Arabic, Belarusian, Bulgarian, Batalan, Chinese, Chinese (Simplified), Chinese (Traditional), Croatian, Czech, Danish, Dutch, English, Estonian, Filipino, Finnish, French, Galician, German, Greek, Hebrew, Hindi, Hungarian, Icelandic, Indonesian, Irish, Italian, Japanese, Korean, Latvian, Lithuanian, Macedonian, Malay, Maltese, Norwegian, Persian, Polish, Portuguese, Romanian, Russian, Serbian, Slovak, Slovenian, Spanish, Swahili, Swedish, Thai, Turkish, Ukrainian, Vietnamese, Welsh, and Yiddish.

Firefox eklentisi olan Video DownloadHelper ile video sitelerindeki videoları artık bilgisayarınıza indirmek için başka bir programa ihtiyacınız yok. Birçok sitedeki video ve imaj dosyalarını bilgisayarınıza indirebilirsiniz. İndirdiğiniz dosyaları farklı formatlara dönüştürmekte bu eklenti ile çok kolay.

MySpace, Youtube, Google videos, DailyMotion, Porkolt, iFilm, DreamHost, Youporn gibi aklınıza gelebilecek birçok sitedeki videoları indirmenize olanak tanıyan bu Firefox eklentisi ile artık videoları bilgisayarınıza indirmek çok kolay.

Nasıl kullanacağınıza gelirsek: Eklentiyi kurduktan sonra firefox'u baştan başlatıp herhangi bir video sitesine -youtube diyelim- girip bir video açalım ve video oynamaya başladığında adres çubuğunun yanında eklentinin ikonu belirir. İkona tıkladığınızda videonun indirme seçenekleri belirir (240p, 360p, 480p gibi). İstediğinize tıklarsınız ve oynatmakta olduğunuz video indirilir.

LİNK

ransparent Standalone Images

Web ve Grafik tasarımcılarının mutlaka kullanması gereken bir eklenti. Tarayıcınızda görüntülediğiniz görselleri transparan olarak gösteriyor. Yani eğer bir görsel şeffaf arka plana sahip ise arka planı beyaz yapmak yerine şeffaf olarak gösteriyor.

Uyumluluk: 15.0 ve üzeri


ReloadEvery

Çok basit olarak anlatmak gerekirse be eklenti dilediğiniz İnternet sitelerini otomatik olarak yenilemenize olanak sağlar. Bu ne işimize yarayacak diye sorarsanız özellikle sınav sonuçları, ÖSYM sayfaları, atama sonuçları gibi İnternet üzerinde size bildirilen açıklamalar için kullanabilirsiniz. F5′e basmaktan yorulan parmaklarınız için gerçekten çok kullanışlı bir eklenti. Dilediğiniz süre aralıklarında İnternet sitesini yenileyerek açılıp açılmadığını kontrol edebilirsiniz…

Ayrıca bu eklentiyi Firefox üzerinden oynadığını oyunlar içinde kullanabilirsiniz…


attachment.php






DoNotTrackMe

DoNotTrackMe (eski adıyla Do Not Track Plus) sizi izleyeyen siteleri durduran bir çapraz tarayıcı destekli eklentidir.

Farkında değilsiniz ama girdiğiniz internet siteleri belkide sizin için çok önemli olan bazı kişisel bilgileri topluyor. Topladıkları bu bilgileri çok çeşitli yerlerde kullanıyorlar. DoNotTrackMe isimli bu eklenti ile sizi izlemeye çalışan siteleri blokluyor ve kişisel bilgilerinizin alınmasının önüne geçiyor. Tarayıcınızdaki DoNotTrackMe simgesine tıklayarak o sitedeki bloklamaların listesini görebilirsiniz.

 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Ben Firefox kullaniyorum ama bu eklentilerine iyice bakmadim, bira ara inceleyeyim. :sirin:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst