Faslı kadınların güzellik sırrı! Argan Yağı!

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
Cildin yenilenmesine yardimci olan,saçı besleyen mucizevi yağ!

argan_yagi_ve_cilt_bakimi.jpg


Kuzey Afrika’nın gelişmiş ülkeleri arasında bulunan Fas’ta yetişen Argan bitkisi tıpta “Argania Spinosa” olarak tanımlanıyor ve birçok güzellik uzmanı tarafından tedavilerde kullanılıyor. İçerdiği E vitamini, felurik asit ve güçlü antioksidanlarla gençlik iksiri olarak tanımlanan argan aktarlardan yağ olarak temin edilebiliyor. Kullanılır kullanılmaz nemlendirici özelliği ile kuru ciltlerde belirgin değişimler yaratan argan yağının yağlı ciltleri de dengelediği bilinen faydalar arasında. Kozmetik üretiminde de gözde maddeler arasında yer alan argan, ciltteki sebum üretimini de ciddi bir oranda düşürüyor.

Argan Yağı cildi rekor denilebilecek bir zamanda nemlendirir ve cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar. Pek çok bilimsel çalışma da bu gerçeği doğrulamıştır ve uzmanlar bu mucizevî yağın diğer faydalarını bulmak için yeni çalışmalar yapmayı sürdürmektedirler.

Faslı kadınlar yüzyıllar boyunca bu mucizevî yağı dudak ve cilt çatlaklarına ve kırışıklıklara masaj yaparak uygulamışlardır. Ancak Argan Yağı’nın en etkileyici özelliği yaşlanmayı önleyici(anti-aging) özelliğidir. Yağ cildin genç kalmasını sağlar ve kırışıklıkların da estetik ameliyata gerek kalmaksızın yok olmasın yardımcı olur. 70.2 mg E vitamini içerir. Bu miktar palmiye yağında 25.6 mg. zeytin yağında ise 7.1 mg. civarındadır.

Güzellik uzmanlarının da belirttiği gibi Argan Yağı ile rekabet edebilecek herhangi bir ürün daha yoktur. Yatmadan önce cilde birkaç damla uygulamak cildin yenilenmesi, yumuşaması ve tonunu yakalaması için yeterlidir.

Yaşlanmayı Geciktirici (Anti-Aging) Etkisi:

• Argan Yağı cildi yumuşatır, nemlendirir ve cildi kurumaya karşı korur.

• Gündüz ve gece kullanımıyla kuru ve nemli cilt arasında denge kurar.

• Geceleri tüm cilt tipleri için harika bir etki oluşturur. Uyku boyunca cildin yenilenmesini sağlar ve cildin yaşlanmasına karşı savaşır.

• Nemlendirici etkisi çok güçlüdür; cildi dışarıdan gelecek güneş, kötü hava, soğuk, çatlak ve gerginliklerin oluşumunu önleyerek erken yaşlanmanın önüne geçer.

Kahverengi Noktaların, Yüzdeki Sivilcelerin ve Boyun Çizgilerinin Giderilmesi

Argan Yağı yüze haftada 2-3 defa olmak üzere hafif bir masaj ile cilde yedirilerek uygulanmalıdır. Maksimum etkinin sağlanması için tercihen gece yatmadan önce uygulanmalıdır. Eğer sivilceniz varsa yatmadan önce yağı pamuklu bir çubukla da yüzünüze uygulayabilirsiniz. Argan Yağı mutlaka temiz bir cilde uygulanmalıdır. En iyi etkinin sağlanması için yağı uygulamadan önce buhar banyosu yapınız ya da en azından haftada bir kez, normal banyo yaptıktan sonra Argan Yağı’nı vücudunuza uygulayın ve rahatlayın. Sonucu çabucak göreceksiniz. Cildiniz daha pürüzsüz ve yumuşak olacak ve ipeksi bir his uyandıracak.

Selülit ve Çatlak İzleri

Argan Yağı’nı mevcut güzellik kreminizle değiştirmeniz güzellik uzmanları tarafından da önerilmektedir. Çünkü Argan Yağı %100 doğal bir üründür. Ciltteki çatlakları önlemesi ve cilde tekrar elastikiyet kazandırması açısından çok faydalı bir üründür. Argan Yağı kullanımıyla birlikte pek de estetik olmayan bu çirkin izler silinir ve cildiniz elastikiyet kazanır.

Göğüs Bakımı için mükemmel bir ürün:

Argan Yağı göğüs ve göğüs bölgesi bakımı için mükemmel bir üründür.
Göğüslerin forma girmiş, daha sıkı ve nemli bir hale gelmesine yardımcı olacaktır.

Argan Yağı’nın Saça Olan Faydaları

Yaşlanmayla birlikte saçlarımız da kurur ve elastikiyetini kaybeder. Saçlı derimiz zaman içerisinde giderek daha az sebum yağı üretir. Sebum yağı saçımızın doğal parlaklığını ve dokusunu kazanmasına yardımcı olur. Sebum yağının giderek azalması saçın incelmesine ve kalitesini yitirmesine yol açar. Saçınız her ne şekilde yaşlanırsa yaşlansın değişmeyen tek gerçek vardır. O da yaşlanan saçın daha fazla neme ihtiyacı olduğudur.

Argan Yağı’nın içinde bulunan E vitamini güçlü bir antioksidandır. Ve saça zaman içinde zarar veren serbest radikallerle savaşarak saçın zarar görmesini engeller. Aynı zamanda saçlı derideki kan dolaşımına da yardımcı olarak sağlıklı bir saç için gerekli bir koşulu daha yerine getirmiş olur. E vitamini epidermiste 6 ay boyunca depolanabilmektedir. Bu nedenle bir uygulamayla bile uzun süren bir etki elde edilmektedir.

Fas’taki Berber kabileleri Argan Yağı’nı saçlı deriye masaj yaparak uygulamışlardır. Argan Yağı’nın diğer tüm faydalarının yanı sıra, saçın devamlılığı ve güzelliğinin korunmasına sağladığı yarar bile başlı başına çok önemli bir etkidir. Argan Yağı ile saçlı deriye günlük olarak masaj yapmanın saç dökülmesini engellediği bilinmektedir. Yaşadığımız iklim içerisinde saçlarımız kirliliğe ve kimyasal şampuanlara maruz kalmaktadır. Sonuç olarak saçlarımız parlaklığını yitirir, donuklaşır, kırılgan ve kuru bir hale gelir.

Argan Yağı E vitamini içerir ve E vitamini de saçlı derinin ve saç kökünün beslenmesine yardımcı olur.
alıntıdır
 
OP
okypete

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
yazdan beri,saçımda kullanıyorum. inanılmaz saçımı toparladı. parlattı güçlendirdi.. ben nashi markasını kullanıyorum. kuaförümden aldım. yağ ama saçı asla yağlı yapmıyor. yumuşacık oluyor elektriklenmiyor,besliyor. birde yıkayıp onu sürüp çıkabiliyorum. çokta güzel şekil veriyor.
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Argan yağı ... Çağrışım yaptı biyerlerden ama nerden bitürlü hatırlayamadım.Kuaförümden bende saç bakım için ürünler alıyorum.Kırılmasını önlemek ve beslemek amaçlı.Bunu da araştırıcam.

Teşekkürler canım :eek:ky:
 
H

Hera

Misafir
Süpermiş Wotsons Tan Alayım Bende Okycim Seyahate çıkmadan yanımda da götürürüm teşekkürlerrrr
 
B

baharr

Misafir
Argan yağı ... Çağrışım yaptı biyerlerden ama nerden bitürlü hatırlayamadım.Kuaförümden bende saç bakım için ürünler alıyorum.Kırılmasını önlemek ve beslemek amaçlı.Bunu da araştırıcam.

Teşekkürler canım :eek:ky:


Kesinlikle kullanılması gereken bir ürün bende kullanıyorum gerçekten değer bir ürün. Argan yağından yapılmış saç bakım ürünüde var.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst